20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Εσπερινός των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχη

Τα ονομαστήριά του άγει αύριο Κυριακή, 11 Ιουνίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου.

Σήμερα, Σάββατο 10 Ιουνίου, παραμονή της  εορτής, ο Πατριάρχης χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό που τελέστηκε στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.

Ακολούθησε δεξίωση στον αυλόγυρο της Μονής, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού. Παρόντες και πολλοί Αρχιερείς του Θρόνου, αλλά και από την Ελλάδα.

Τον πολυχρονισμό του Πατριάρχου έψαλαν οι πατέρες της Μονής του Τιμίου Προδρόμου Μπίγκορσκι, της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, οι οποίοι προσήλθαν στα ονομαστήρια του Πατριάρχου με επικεφαλής τον Ηγούμενο τους, Θεοφιλ. Επίσκοπο Αντανίας κ. Παρθένιο.

Αύριο, Κυριακή των Αγίων Πάντων, ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει κατά την Θεία Λειτουργία της εορτής στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, εν συγχοροστασία μετά των Αρχιερέων του Θρόνου και Αρχιερέων από το εξωτερικό. Μετά την Απόλυση, θα προσφωνήσει τον εορτάζοντα Προκαθήμενο ο πρώτος τη τάξει των Ιεραρχών Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και θα αντιφωνήσει ο Πατριάρχης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ