16.9 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κυριακή της Πεντηκοστής στην Μητρόπολη Προύσης

Με λαμπρότητα και την συμμετοχή προσκυνητών από την Ελλάδα γιορτάστηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής (4-6-2023) στην Προύσα.

Ομάδα μελών και φίλων του Συλλόγου Καππαδοκών Έβρου υπό την ηγεσία του Προέδρου αυτού Εντιμ. κ. Φάνη Ισαακίδη, ο οποίος ηγείται ταυτοχρόνως και της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, στα πλαίσια της επισκέψεώς της στην ερατεινή Προύσα εκκλησιάστηκε την Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ναό της Τρίγλειας, την χρήση του οποίου εξασφάλισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ κατόπιν ειδικής αδείας του Δήμου Μουδανιών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όπου προσήλθε και εκκλησιάστηκε και όμιλος προσκυνητών από την Ξάνθη, καί του Εσπερινού της εορτής του Αγίου Πνεύματος, κατά την διάρκεια του οποίου ανεγνώσθησαν οι ευχές της γονυκλισίας, οι Εβρίτες πρσκυνητές οδήγησαν τα βήματα τους στο πλησιόχωρο περικαλλές κτήριο των Ελληνικών ποτε Εκπαιδευτηρίων Τριγλείας, όπου απήλαυσαν τοπικά εδέσματα, προσφερθέντα από τον οικείο Ποιμενάρχη, και παρακολούθησαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα που εκτελέστηκε, μερίμνη του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωακείμ, από τον τοπικό πολιτιστικό οργανισμό Galart Folk Festival Organization.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ