17.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (2 Ιουνίου 2023)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023, ο απερχόμενος Πρέσβης της Γαλλίας στην Άγκυρα, Εξοχ. κ. Hervé Magro, ο οποίος έγινε δεκτός από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Εξοχ. κ. Magro εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πατριάρχη για την επικοινωνία που είχαν κατά την περίοδο της θητείας του στην Τουρκία. 

Ο Παναγιώτατος τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον της Γαλλίας και του ιδίου προσωπικώς για τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το ποίμνιό του στην Τουρκία, και του εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για την μελλοντική υπηρεσία του στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Λίβανο. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ακροάσεις (1-2 Ιουνίου 2023)

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Πανιερ. Αρχιεπίσκοπο Παμφίλου κ. Δανιήλ, με κληρικούς και πιστούς ουκρανικής καταγωγής από τις ΗΠΑ, κατά την επιστροφή τους από το προσκύνημά τους στους Αγίους Τόπους.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Mercado, Καθηγητή Κανονικού Δικαίου στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, και όμιλο αποφοίτων αυτής με οικογενείς τους, από τις ΗΠΑ.

Την Ελλογιμ. Δρα Tuna Şare Ağtürk, Αρχαιολόγο, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και την Ευγεν. κ. Ceren Öker Cömert, Συντηρήτρια, Διευθύντρια Πολιτιστικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Νικομηδείας (Izmit).

Τον Εντιμ. κ. Ευστάθιο Λεάνα, Ιατρό, Διευθυντή του Νοσοκομείου Βαλουκλή, από την Πόλη.

Τον Εντιμ. κ. Νεκτάριο Νότιο, εκπαιδευτικό, με τα τέκνα του Ελένη, Ιωάννη και Γεώργιο, μαθητές, από την Πόλη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ