21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Πόλη τίμησε τον μεγάλο ελληνιστή Mario Vitti

Παρουσία της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη του ελληνιστή καθηγητή Mario Vitti, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, μίλησαν οι καθηγητές Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Στέφανος Κακλαμάνης και Ευριπίδης Γαραντούδης από το ΕΚΠΑ και η Damla Demirözü, από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης (Istanbul Üniversitesi).

Τον Παναγιώτατο, τους ομιλητές, τον αν. Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Γιγουρτσή, καθώς και τους πολυπληθείς συμμετέχοντες καλωσόρισε η Γενική Πρόξενος κ. Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί η πολυπληθής παρουσία νέων, Τούρκων πολιτών, οι οποίοι διδάσκονται την ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στα Πανεπιστήμια της Τουρκίας.

O Mario Vitti υπήρξε ομότιμος καθηγητής της ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Tuscia στο Viterbo της Ιταλίας και ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της Ιταλίας σχετικά με το πλήρες φάσμα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, από Ελληνίδα μητέρα και Ιταλό πατέρα, ο Mario Vitti ανατράφηκε  στους κόλπους της Ρωμαίικης κοινότητας της Πόλης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ