15.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το Νιχώρι του Βοσπόρου στην Θεσσαλονίκη με τον Ζαχαρία Χανεντέ

Φωτογραφίες: İmge Yüksel

Στις 27 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η συναυλία με τον τίτλο «Ο Νεοχωρίτης Χανεντέ Ζαχαρίας», στο Γενί Τζαμί. Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση της Κοινότητας Νεοχωρίου, του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και της «Ενωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Β.Ε.», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της “Ένωσις Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος” κ. Πολύβιος Στράντζαλης τόνισε: “Η πρωτοβουλία του Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα της Μ.τ.Χ Εκκλησίας και τ. Προέδρου της Κοινότητας Νεοχωρίου κ. Λάκη Βίγκα να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη με άλλους Κωνσταντινουπολίτες συμπολίτες και να παρουσιαστεί η συναυλία αυτή από εξαιρετικούς μουσικούς μας γέμισε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Ο πολιτισμός που παρήγαγαν οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης και παράγουν ακόμα και σημερα σε διάφορους τομείς είναι πολύ μεγάλος και γνωστός σε πολλούς από μας Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα που μας έδωσαν αυτή τη δυνατότητα”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο εκπρόσωπος της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού θρόνου Νεκτάριος Πάρης Καθηγητής Μουσικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης

Ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού Συνταγματάρχης Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Ρουμπίδης

Ο εκπρόσωπος της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας Θράκης κ. Γεώργιος Χριστοφορίδης

Η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης  κυρία Φλώρα Καραγιάννη

Ο Πρόεδρος της Αγιορείτικης Εστίας κ. Αναστάσιος Ντούρος.

Εκ μέρους της Κοινότητος Νεοχωρίου απηύθυνε χαιρετισμό ο Μανώλης Μηνάογλου.

Καθοριστική στην πραγματοποίηση της εκδηλώσεως ήταν η συμβολή του Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Εμμανουήλ Γιαννόπουλου.

Από το Νιχώρι μίλησε και η Υβόννη Βίγκα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ