18.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Φιλαδελφείας Μελίτων στην Εστία Θεολόγων Χάλκης

Εστία Θεολόγων Χάλκης

Χθες Πέμπτη 25/5/2023 έγινε η κατ’ έτος καθιερωμένη συνάντηση των μελών και φίλων μας, εις την έδρα της Εστίας μας, με συμμετοχή αρκετών ομογαλάκτων και φίλων. Εκτός των εν Αθήναις ομογαλάκτων με την παρουσία τους μας τίμησαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, άρτι αφιχθείς από την Πόλη των πόλεων, όπως επίσης ο π. Κωνσταντίνος Θερμός από την Αυστραλία και Ανδρέας Πουλής από τις Η.Π.Α.

Στην σύναξη μας μετά τον σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Εστίας, κ. Ξεξάκη, και τον χαιρετισμό του π. Κυριακού Τσουρού, ως εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αθηνών, τον λόγο έλαβε ο Άγιος Φιλαδελφείας, ο οποίος με συγκίνηση για την παρουσία του στην Έδρα μας, αλλά και με γλαφυρότητα και ηρεμία, πήγε τις μνήμες μας στα νεανικά και μαθητικά μας χρόνια, καθώς περιέγραψε τις δικές του μνήμες, αναμνήσεις αλλά και συγκεκριμένα γεγονότα, που τον σημάδεψαν στην μετέπειτα πορεία της ζωής του. Προς το τέλος της ομιλίας του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την Τροφό Μάννα Σχολή, για τον αείμνηστο Σχολάρχη μας Μάξιμο Ρεπανέλλη, τους λοιπούς μεγάλους Καθηγητές μας, αλλά και σε όλους όσους είχε την τύχη να βρίσκεται μαζί των στην Σχολή. Τελευταία άφησε την ευχή και εξέφρασε την ελπίδα του, για την επαναλειτουργία της Σχολής μας.

Στην συνέχεια ο επίσης ομογάλακτος κ. Δημήτριος Παλαβίδης, στα πλαίσια της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων, έκανε προβολή διαφανειών, με ξενάγηση μας στις τρεις μεγάλες Μονές του Πόντου, Παναγίας Σουμελά, Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, από την προσωπική του συλλογή, την οποία εμπλούτισε στην προ ετών επίσκεψη του εις τον Πόντο.

Μετά το πέρας της προβολής, έγινε το τσούγκρισμα των Πασχαλινών αυγών όπου, ο Πρόεδρος της Εστίας κ. Νικόλαος Ξεξάκης, λαβών τον λόγο ευχαρίστησε του παρευρισκομένους, και τους ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, να γίνουν πραγματικότητα οι ευχές και η ελπίδα του Σεβασμιωτάτου Φιλαδελφείας κ Μελίτωνος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ