13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πασχαλινό προσκύνημα στο Αγίασμα του Αγίου Νικολάου Μ. Ρεύματος

Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος

Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου, τελέστηκε Ιερά Παράκληση στον Άγιο Νικόλαο και Αρτοκλασία υπέρ υγείας των εορταζόντων και όλων των ενοριτών μας, στο ομώνυμο Ιερό Αγίασμα, που βρίσκεται στα υψώματα του Μεγάλου Ρεύματος, κάτω από τη Ροβέρτειο Σχολή.

Αφορμή υπήρξε η ανάμνηση της προόδου του ιερού λειψάνου του λαοφιλούς Αγίου μας το έτος 1087 και η διέλευσή του από πολλά μέρη, τα οποία γιορτάζουν μέχρι σήμερα τη λεγόμενη ανοιξιάτικη πανήγυρή του.

Στην Παράκληση χοροστάτησε ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητάς μας Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μίλησε για τον Πανάγιο των Μυρέων Ιεράρχη και για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Καλωσόρισε επίσης τους προσκυνητές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Nurhan Palakoğlu, Σύμβουλος του Δημάρχου Beşiktaş.

Ακολούθησαν ωραία κεράσματα από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Κοινότητάς μας στον αυλόγυρο της Αίθουσας «Κυπαρίσσι», όπου μας δόθηκε η καλή ευκαιρία να ευχηθούμε τόσο στον εορτάζοντα κ. Κώστα Διακρούση, Γεν. Γραμματέα της Κοινότητάς μας, όσο και στις εορτάζουσες κυρίες Ελένη Τσάρα, Ταμία του ανωτέρω Διοικητικού Σώματος και Ελένη Μαΐς, Μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητάς μας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ