24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Ρεθύμνης Πρόδρομο

Το πρωί του Σαββάτου, 20ής Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Ελευθερίου Στριλιγκά.

Στην προσφώνηση του προς χειροτονία κληρικού ο Σεβασμιώτατος αντιφώνησε αναφερόμενος στην υψίστη τιμή της διακονίας του κληρικού και προέτρεψε το νέο Πρεσβύτερο να είναι πάντοτε φορέας και όχι αχθοφόρος της Θείας Χάριτος, και, με τον τρόπο αυτό, να υπουργεί διαρκώς το μυστήριο της Εκκλησίας.

Στη Θεία Λειτουργία και στη Χειροτονία παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος πνευματικός πατήρ του νέου Πρεσβυτέρου. Παρέστησαν επίσης κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και άλλων Εκκλησιαστικών Επαρχιών της Εκκλησίας Κρήτης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον νεαρό Φίλιππο Παυλάκη, ο οποίος διακονεί στο αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας πλησίον του πατρός του και Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού κ. Εμμανουήλ Παυλάκη.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ