21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ 19η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης συμμετέχει στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνοντας μία στρογγυλή τράπεζα και συμμετέχοντας και σε άλλες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, διοργανώνει στρογγυλή τράπεζα με θέμα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ», με αφορμή τα βιβλία, «Κοινωνική κρίση και Πανδημία» και «Μεταμορφώνοντας τον κόσμο» και  συνομιλητές τον Χρυσόστομο Σταμούλη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής A.Π.Θ. και τον Νικόλαο Δημητριάδη, Πρόεδρο του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών & Περιβαλλοντικών Μελετών «Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου» (CEMES) και συντονιστή τον Αντώνιο Καλογεράκη, Υπεύθυνο του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, Παράρτημα της ΟΑΚ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, 18:30-20:00, Περίπτερο 13, Stand 16-17.

Επίσης, παρουσία θα έχει και η Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως», όπου θα παρουσιασθεί το έργο της στο περίπτερο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης ΕΕΒΕΠ AGLIS, Περίπτερο 13, stand 035, 036 & 037.

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ
Με την ευκαιρία της Αναστάσιμης Εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων (11 Μαΐου), στη μνήμη των οποίων έχει αφιερωθεί το Παρεκκλήσι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, θα γίνουν στο Ίδρυμα οι ακόλουθες Ιερές Ακολουθίες:

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, ώρα 18:30 μ.μ.  

Μέγας Εσπερινός της Εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023, ώρα 7:30 – 10:30 π.μ.

Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι της ΟΑΚ.

Καλούνται οι τιμώντες τη μνήμη των μεγάλων Ιεραποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου να εορτάσουν μαζί μας, σύμφωνα με το παραπάνω Πρόγραμμα, προσευχόμενοι για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου, αλλά και για τον ευσεβή και γενναίο Ουκρανικό λαό, ο οποίος σηκώνει τον βαρύ σταυρό της πολεμικής βίας και της προσφυγιάς, αναλογιζόμενοι ότι οι Άγιοι «Θεσσαλονικείς το γένος», συνέβαλαν στον εκχριστιανισμό των Ρως του Κιέβου.  

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ