21.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η Ίμβρος του Πατριάρχη στη Νέα Χηλή της Αλεξανδρούπολης

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας

«Ίμβρος εν Αιγαίω Πελάγει η αρίστη νήσος»

προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη

κ. κ. Βαρθολομαίου του Ίμβριου

Στην Αλεξανδρούπολη την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα, πλήθος κόσμου και εκπροσώπων του λαού, τα εγκαίνια της έκθεσης «Ίμβρος εν Αιγαίω Πελάγει η αρίστη νήσος» με επιμέλεια του εκπαιδευτικού Κωνσταντίνου Β. Τερψίδη. Η έκθεση είναι αφιερωμένη εις τα επί 32 χρόνια στον Θρόνο της Ορθοδοξίας Του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και οργανώθηκε στα πλαίσια του Ιωβηλαίου Έτους της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως στον ανακαινισμένο προσφυγικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Νέας Χηλής, οι κάτοικοι της οποίας προέρχονται από τον Πόντο. Η έκθεση εντάχθηκε επίσης στην ιερά πανήγυρη του ναού κατά την οποία έγινε υποδοχή της ιεράς εικόνας της «Παναγίας της Βοήθειας» μετά τεμαχίου Ιερού Αμφίου του Αγίου Ανθίμου από την Χίο.

Τα εγκαίνια ευλόγησαν εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, ως εκπρόσωπος Του Οικουμενικού Πατριάρχου, καθώς και πλήθος ιερέων. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης, ο οποίος συνέβαλε στην ανακαίνιση του ναού, οι βουλευτές Έβρου κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος και κ. Κολέτσης Σταύρος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχαηλίδης Χαράλαμπος, ο πρόεδρος της κοινότητας Αλεξανδρουπόλεως κ. Ναιτίδης Ιωάννης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χηλητών Μαύρης Θάλασσας « ΑΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ» κ. Αλεξανδρής, η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Νέας Χηλής κα. Γερασιμίδου, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Χηλής « ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» κ. Ελενίδης μετά της χορωδίας γυναικών και του χορευτικού συλλόγου, η Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρουπόλεως κ. Κεμελάκη Έλενα με την ορχήστρα των μαθητών του σχολείου, οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Βαφίας Σταύρος και Μουλατζίδου Δροσιά, η παραδοσιακή ορχήστρα με τους κ. Αλβανόπουλο Νικόλαο και τους αδελφούς Γιαρένη κ.α. Προσφέρθηκαν πλούσια χειροποίητα εδέσματα από τα μέλη των συλλόγων και των ενοριτών της Νέας Χηλής και τηρήθηκε το έθιμο, να αφήσουν οι κάτοικοι πλήθος από αναμμένα φαναράκια στον ουρανό της πόλης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό του ανακαινισμένου ναού και τους χαιρετισμούς, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, του δημάρχου της πόλης κ. Ιωάννη Ζαμπούκη και του δημοτικού συμβούλου κ. Μιχαηλίδη Χαράλαμπου. Επίσημος ομιλητής ήταν ο επιμελητής της έκθεσης κ. Κωνσταντίνος Τερψίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος. Στην συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης και ο εσπερινός στον ανακαινισμένο ναό.

Η έκθεση θα παραμείνει για δύο εβδομάδες και ήδη από την επομένη ημέρα ξεκίνησε η αθρόα επίσκεψη μαθητών και πολιτών. Για τον προγραμματισμό των επισκέψεων συλλόγων και σχολείων παρακαλούμε να απευθυνθείτε στον π. Αθανάσιο Γραμμένο στο τηλ. 6948541114.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ