15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος στην Ενορία Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου

Φως Φαναρίου

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ανέγερση του Ενοριακού Κέντρου στο Αννόβερο. Με την ευκαιρία αυτή η Ενορία Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου έχει προγραμματίσει την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Τις επόμενες μέρες η Κρήτη θα είναι στο Αννόβερο!

«Η έκθεση 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»αποτελεί ένα από τα σκέλη του αφιερώματος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στην επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάσταση.

Πρόκειται για 28 εκτυπωμένες αφίσες διαστάσεων 1,50×1,80μ εκάστη, οι οποίες εκτός από την ιστορική πληροφορία μέσω συνοπτικών και περιεκτικών κειμένων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, και του επιλεγμένου εικονογραφικού υλικού, δίνουν την δυνατότητα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (QR Code) της παραπομπής σε περαιτέρω επίσης συνοπτικά κείμενα και πρόσθετη εικονογράφηση, στην οποία μάλιστα ενσωματώνονται και τρισδιάστατα μοντέλα αντικειμένων εποχής  που προέρχονται από τις Συλλογές του Μουσείου, ούτως ώστε ο επισκέπτης να έχει μια πλήρη εικόνα για το θέμα της συμμετοχής της Κρήτης στην Επανάσταση.

Πρώτος σταθμός το Αννόβερο της Γερμανίας. Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 στις 17:30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας των Τριών Ιεραρχών, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη καθώς και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, οι οποίοι θα είναι στο Αννόβερο με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια του Ενοριακού Κέντρου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καταφέραμε με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης αυτό το εγχείρημα. Ευχαριστούμε θερμά το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για τη διάθεση των αρχείων και την υποστήριξη. Ευχαριστούμε ιδαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης για την Συνδιοργάνωση και την οικονομική υποστήριξη, χωρίς την αρωγή της οποίας το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πανοσιολογιώτατο πατέρα Γεράσιμο Φραγκουλάκη και την Ενορία του Αννοβέρου που με μεγάλη χαρά δέχτηκαν να φιλοξενήσουν την  Έκθεση», είπε η πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κα Ευτυχία Όλοφσον -Σαβιολάκη.

Την ερχόμενη Κυριακή των Μυροφόρων, 30 Απριλίου 2023, στον Ι. Ναό των Τριών Ιεραρχών στο Αννόβερο, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, παρουσία και του Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ