18.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο “Υπέρ της του κόσμου ζωής”

Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από τη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κατά το διήμερο 29 – 30 Μαρτίου 2023, στη Θεολογική Σχολή πραγματοποιήθηκε Συνέδριο με θέμα “Υπέρ της του κόσμου ζωής. Το κοινωνικό ήθος της Ορθόδοξης Εκκλησίας”, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου (29 Μαρτίου) ο Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννης Χρυσαυγής ανέπτυξε το θέμα “Εκκλησία και Κοινωνία σε Συνάντηση και Διάλογο: Προς ένα ορθόδοξο κοινωνικό ήθος’’. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις καθηγητών της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα όλων των Κοσμητόρων του Α.Π.Θ. γύρω από το κείμενο και ακολούθησε συζήτηση.

Η δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου (30 Μαρτίου) ξεκίνησε με τις εισηγήσεις καθηγητών της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα κληρικών και έγινε συζήτηση πάνω στους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Εκκλησία να χρησιμοποιήσει το κείμενο αυτό στην ενοριακή της ζωή.

Στο βίντεο που ακολουθεί και στο σημείο 3:08:18 ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και Άρχων Διδάσκαλος της Εκκλησίας Χρυσόστομος Σταμούλης και ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής, ανακοινώνουν τα συμπεράσματα του Συνεδρίου.

Photos by Δημοσθένης Τσαβδαρίδης

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ