19.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Φανάρι

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε, σήμερα, 19 Μαρτίου 2023, Γ’ Κυριακή των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως, στη Θ. Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Με τον Παναγιώτατο συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Τη Θ. Λειτουργία τέλεσε, κατά την τάξη, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος, με τον Yπογραμματέα, Πανοσιολ. Διάκονο κ. Βοσπόριο. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος.

Εκκλησιάστηκαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, η Ευγεν. κ. Δανάη Βασιλάκη, Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό. Την παραμονή ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μ.Εσπερινό, στον οποίο παρέστη πλήθος πιστών.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Ταταούλων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιερολ. Διάκονος κ. Μελέτιος Στεφανάτος.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Επόπτης της Περιφερείας Ταταούλων, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, Ηγούμενος της Ι.Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., και πλήθος πιστών.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ