18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εις πολλά έτη Παναγιώτατε

Του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμου Φραγκουλάκη

Αννόβερο Γερμανίας

Σε μια ιδιαιτέρως ταραγμένη εποχή με τον πολύ κόσμο να βιώνει καταστάσεις πρωτόγνωρες και συνάμα δύσκολες, με την αβεβαιότητα ακόμη και γι’ αυτήν την ζωή να κυριαρχεί στην καθημερινότητα, με την απειλή των πολέμων, των σεισμών και των άλλων φυσικών και τεχνητών καταστροφών οι άνθρωποι αισθάνονται ανασφαλείς, αδύναμοι και εκτεθειμένοι σε διαρκή κίνδυνο.

Μοναδική ελπίδα αποτελεί ο Θεός και η βοήθεια της Εκκλησίας. Όμως και ο χώρος αυτός που θα έπρεπε να αγκαλιάζει και να ηρεμεί τον άνθρωπο, να του χαρίζει ασφάλεια και ελπίδα και να τον οδηγεί στην σωτηρία και στην αγιότητα γέμει καταστάσεων αποτόκων των ανθρωπίνων παθογενειών οι οποίες συχνά κυριαρχούν και περιπλεκόμενες συνθέτουν πέπλο μαύρο, το οποίο εφαπλούμενο παρεμποδίζει προσπαθώντας να μειώσει την ορατότητα του φωτός το οποίο εκπέμπεται από την Εκκλησία του Χριστού.

Δυστυχώς στην ύφανση αυτού του πέπλου βοηθούν και κάποιοι εκ των εκκλησιαστικών ταγών, οι οποίοι είτε εμπεπλεγμένοι στα κοσμικά και γήινα συμμαχούν και συμπορεύονται με ανάλγητη κοσμική εξουσία είτε προσδένονται σε ισχυρά οικονομικά άρματα προς ίδιον όφελος, χωρίς να απουσιάζει βεβαίως και ο εξαναγκασμός στην συστοίχιση προς επιδίωξη συγκεκριμένων στόχων.  

Όμως εις μάτην κοπιάζουν, διότι το φως αυτό είναι το φως του Χριστού και είναι ανέσπερο, αιώνιο και άγιο. Είναι το φως που μεταλαμπαδεύεται, που διαχέεται και διαιωνίζεται από τους παμφαείς αστέρες του στερεώματος της Εκκλησίας.

Ένας από αυτούς τους μεταλαμπαδευτές, τους συνεχιστές του έργου των Αποστόλων και του ίδιου του Χριστού είναι ο ακτινολαμπής, αείφωτος και αειφεγγής Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος έχει τα γενέθλιά του, συμπληρώνει το 83 έτος της ηλικίας του.

Πάνω από τριάντα χρόνια στην κορυφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στιβαρός οιακοστρόφος την οδηγεί σε λιμάνια απάνεμα, αφήνοντάς την αλώβητη από τα πελώρια κύματα που κατά καιρούς υψώνονται.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο Πατριάρχης της αγάπης, της ειρήνης, της αλήθειας, της στοργής, της ανθρωπιάς, είναι ο ποιμήν ο καλός που βαδίζει στα ίχνη του ΑρχιποίμενοςΧριστού.

Πολλά τα έτη της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος επ’ αγαθώ της Αγίας Μητρός Εκκλησίας!         

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ