19.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η εορτή της Υπαπαντής κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο στην Προύσα

Γιορτάστηκε την Τετάρτη, 15η Φεβρουαρίου 2023, η Υπαπαντή του Κυρίου στην Προύσα κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, ο οποίος ανέπεμψε δέηση υπέρ πάντων των εν ασθενείαις, εν θλίψεσιν και εν ανάγκαις όντων, συνεπείᾳ των συνεχιζομένων πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και των προσφάτων καταστρεπτικών σεισμών στη νότια Τουρκία, κατά το πέρας δε της Λειτουργίας έψαλε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ορθοδόξων θυμάτων των ανωτέρω συμφορών.

Μετά το πέρας της ευχαριστιακής συνάξεως ο οικείος Ποιμενάρχης μετέβη σε κέντρο εθελοντικής αιμοδοσίας της Διευθύνσεως Ερυθράς Ημισελήνου Νομού Προύσης για να συγχαρεί τον καταγόμενο από την Αντιόχεια επί κεφαλής αυτής, Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Mehmet Tutanç για τις νυχθημερόν καταβαλλόμενες από το Παράρτημα Προύσης του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ακατάπαυστες προσπάθειες για την ανακούφιση του πόνου και των αμέσων αναγκών των επιζησάντων των τρομακτικών σεισμών της περασμένης εβδομάδος στη νότια Τουρκία.

Ο Καθηγητής κ. Mehmet Tutanç εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την αλληλεγγύη και συμπαράσταση που εξ αρχής εξεδήλωσε ο Παναγιώτατος προς πάσα κατεύθυνση μετά τα χτυπήματα του εγκελάδου. Ο Μητροπολίτης Προύσης Ιωακείμ προθύμως ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις αιμοδοσίας της Ερυθράς Ημισελήνου, προσέφερε εθελοντικώς αίμα για τις ανάγκες του ανθρωπιστικού δικτύου αυτής.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ