20.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ακροάσεις του Πατριάρχου (7-9 Φεβρουαρίου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτο, Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, με τους Εντιμολ. Άρχοντες Οφφικιαλίους της Μ.τ.Χ.Ε. κυρίους Στυλιανό Κυμπαρίδη και Boris Gurov.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου, και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αλικαρνασσού κ. Ανδριανό, Επόπτη της Περιφερείας Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου, οι οποίοι παρουσίασαν τις νέες Εκκλησιαστικές Επιτροπές των Κοινοτήτων της περιοχής της ευθύνης των. 

Τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αριανζού κ. Βαρθολομαίο, βοηθό του Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας, με τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Θεοφάνη Λάππα, και τον Εντιμ. κ. Δημήτριο Παρασχούδη, από το Düsseldorf.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξιο Κανίνα, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, με Αντιπροσωπεία του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων υπό τον Πρόεδρο αυτού Μουσικολ. κ. Αθανάσιο Δημητρίου.

Τον Ιερολ. Διάκονο κ. Δανιήλ Ζαφείρη, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Δέρκων, με τους Οσιωτ. κληρικούς Vivek Varghese και Mathew Bideesh, της Συριακής Εκκλησίας του Μαλανκάρ, από την Ινδία, οι οποίοι σπουδάζουν στην Ρώμη. 

Τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Δημήτριο Κατσάνη, Ιερατικώς Προϊστάμενο  του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Reutlingen, με πολυμελή όμιλο ενοριτών του.

Την Ευγεν. κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Βουλευτή Πιερίας, Πρόεδρο της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, και την Ευγεν. κ. Μαρία Καμηλάκη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής, με συνεργάτες τους. 

Τον Εντιμ. κ. Γεώργιο Μαυρουδή, Ιστορικό, από την Θεσσαλονίκη, στον οποίο μίλησε με θέμα τη γενέτειρά του Ίμβρο, εν όψει εκδόσεως σχετικού βιβλίου από την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης.

Την Ευγεν. κ. Κυριακή Χατζοπούλου, με τα τέκνα της Εντιμ. κ. Ευστάθιο Χατζόπουλο, καθηγητή Μουσικής, και  Ευγεν. κ. Μαριάνθη Χατζόπουλου, από την Θεσσαλονίκη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ