21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (4 Φεβρουαρίου 2023)

Ακροάσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριο, ο οποίος παρουσίασε τις νέες Εκκλησιαστικές Επιτροπές των Κοινοτήτων της εκκλησιαστικής επαρχίας του.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Χαράλαμπο Νίτσεβ, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Βουλγαροφώνου Κοινότητος της Πόλεως, με τα μέλη της νέας Εκκλησιαστικής Επιτροπής αυτής υπό την Προεδρία του Εντιμ. κ. Δημητρίου Γιότεφ, ο οποίος παραμένει και Πρόεδρος της Βουλγαροφώνου Κοινότητος της Αδριανουπόλεως.

Τον Αιδεσιμ. κ. Φώτιο Ζωγραφίδη, κληρικό της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, με την θυγατέρα του Χριστίνα, από την Πόλη, επικαλεσθέντα την αγία Πατριαρχική ευλογία για τα ονομαστήριά του. 

Τον Εντιμ. κ. Παναγιώτη Οκομούση, Πρόεδρο του Δ.Σ. του εν Αθήναις Συλλόγου Τενεδίων “Ο ΤΕΝΝΗΣ”, μαζί με τους Αντιπροέδρους Εντιμ. κυρίους Απόστολο Παπαμέρη και Αντώνιο Κανελλόπουλο, και τον Εντιμ. κ. Μιχαήλ Δημητρίου, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Απανταχού Τενεδίων Ν. Τενέδου.

Τους νεονύμφους Εντιμ. κ. Ιωάννη Σπηλιώτη και Ευγεν. κ. Αρετή Κοζαδίνου, με τους συγγενείς τους, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη τους και έλαβαν την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία. Ο Παναγιώτατος εκπροσωπήθηκε στους γάμους τους, που τελέστηκαν νωρίτερα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, από τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Βοσπόριο, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Τον Ελλογιμ. Δρ. S. Vahid Kasani, μέλος του επιστημονικού Συμβουλίου του εν Τουρκία παραρτήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου el-Mustafa, που εδρεύει στο Ιράν. Ο Δρ. Kasani επέδωσε στον Παναγιώτατο επιστολές του Ελλογιμ. Δρς Ali Abbasi, Προέδρου του ως άνω Διεθνούς Πανεπιστημίου, καθώς και του Ελλογιμ. κ. Alireza Arafi, επί κεφαλής των Ισλαμικών Σεμιναρίων του αυτού εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο Ιράν. 

Τον Εντιμ. κ. Ertuğrul Genç, τέως Δήμαρχο Ματσούκας Τραπεζούντος.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου, που τελέστηκε από τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ