24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Κιέβου Επιφάνιος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα

Χθες, 26 Ιανουαρίου 2023, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στη Ρώμη, ξεκίνησε η επίσκεψη του Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου στο εν Κωνσταντινουπόλει Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τον Προκαθήμενο συνοδεύει ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ Ευστράτιος.

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, τον Προκαθήμενο της Ουκρανίας υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, άλλοι Κληρικοί του Φαναρίου και Ουκρανοί διπλωμάτες.

Το βράδυ, ο Προκαθήμενος της ΑΕΟ παρευρέθηκε στην εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, που πραγματοποιήθηκε στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο ΚΠόλεως. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, πρέσβεις της Ιταλίας, της Αυστρίας και της Αγίας Έδρας, ο Αρχιραβίνος της Τουρκίας και εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας της χώρας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τον Αποστολικό Νούντσιο Αρχιεπίσκοπο Giovanni Roncalli, ο οποίος αργότερα έγινε Πάπας Ιωάννης XXIII, και την ενεργό συμμετοχή του στην διάσωση των Εβραίων της Ευρώπης από τις ναζιστικές διώξεις.

Σήμερα, 27.1.2023, ο Κιέβου Επιφάνιος χοροστατεί από του Παραθρονίου στη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, που τελείται στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ακολούθως δε, θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ