23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πνευματικό μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου

Το Πατριαρχικό Ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής πραγματοποίησε πνευματικό μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου (Τράμπα), με ομιλητή το Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: “Η οσιακή κοίμηση ενός μεγάλου ιεραποστόλου”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023, το εσπέρας, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως, στην Αθήνα. Προλόγισε ο πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ κ. Σωτήριος Δεσπότης.

Το παρόν βιβλίο έχει στόχο να απαντήσει σε απορίες και πνευματικής φύσεως προβληματισμούς που αντιμετωπίζει ο πιστός στην καθημερινή του ζωή. Να απαντήσει στις πνευματικές αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου που ψάχνει για το βαθύτερο νόημα και σκοπό της ζωής του. Να απαντήσει σε ερωτήματα εκπαιδευτικών που το έργο τους περνάει μέσα από την καθημερινή τους επαφή με παιδιά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Να λύσει απορίες γονέων που επιθυμούν ένα σωστό παιδαγωγικό ρόλο μέσα στην οικογένεια και τέλος να γίνει ένα «βοήθημα» στους πνευματικούς κύκλους προσφέρον τας σε όσους το επιθυμούν μία στοιχειώδη θεολογική κατάρτιση και καθοδήγηση για βαθύτερη κατανόηση του μηνύματος του Ευαγγελίου. Έτσι ώστε να διασφαλίζεται η εναρμόνιση της Ορθόδοξης Πίστης με την συνεπή χριστιανική ζωή του πιστού.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ