21 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (4-9 Ιανουαρίου 2023)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ακροάσεις (4-9 Ιανουαρίου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Tον Σεβ. Μητροπολίτη των εν τη Πόλει Συροϊακωβιτών κ. Filüksino Yusuf Çetin, με συνεργάτες του, ο οποίος συνεχάρη τον Παναγιώτατο και δι’ Αυτού το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας για τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου και το νέο έτος. Ομοίως τον Χωρεπίσκοπον των εν τη Πόλει Συροκαθολικών Αιδεσιμ. κ. Orhan Çanlı, , με συνεργάτες του.

Τον Ιερολ. Διάκονο κ. Δανιήλ Ζαφείρη, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Δέρκων, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Ευσταθία και τον υιόν τους Απόστολο.

Τον Εντιμολ. Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα της Μ.τ.Χ.Ε. Δημήτριο Αποστολόπουλο, με τη σύζυγό του Ελλογιμ. κ. Μάχη Παΐζη-Αποστολοπούλου, ομοτίμους Διευθυντές Eρευνών του Eθνικού Ιδρύματος Eρευνών και συγγραφείς, από την Αθήνα.

Τον Εντιμολ. Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γεώργιο Σταμπουλίδη, Δικηγόρο, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Πηνελόπη, τον Εντιμ. κ. Frank Shea, Επιχειρηματία, και την Ευγεν. κ. Nivia Borbes, από τις ΗΠΑ.

Τον Εντιμολ. Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Αντώνιο Τάκη, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Μαρία, από τον Παναμά.

Τον Ελλογιμ. κ. Δημήτριο Ηλιόπουλο, Αναπλ. Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Λουκία, την Ευγεν. κ. Τένια Μακρή, Ψυχολόγο, και τους Εντιμ. κυρίους Άγγελο Παγώνη, Διευθ. Σύμβουλο της εταιρείας ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, και Σωτήριο Πολύζο, Δημοσιογράφο.

Τον Ελλογιμ. κ. Ιωάννη Καστανά, Νομικό, Μεταδιδακτορικό ερευνητή, από την Λευκωσία.

Την Ελλογιμ. κ. Μερόπη Αναστασιάδου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, από το Παρίσι.

Τις Ευγεν. κυρίες Δέσποινα Πορτοκάλη, Επιχειρηματία, και Μαρία Λεμονιά, Δημοσιογράφο, από την Αθήνα.

Τις Ευγεν. κυρίες Μαρία Μπεκιάρη-Παντελάρα, Καθηγήτρια, Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζαππείου, Άννα Ψαροπούλου, εκπαιδευτικό, και Ελένη Μπουρλίδη, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ζαππείου.

Τον Εντιμ. κ. Αθανάσιο Αποστολάκη, φοιτητή, ο οποίος ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό κατά τον Αγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο, και τον Εντιμ. κ. Νικόλαο Παπαδάκη, φοιτητή, από το Ηράκλειο Κρήτης.

Τους Εντιμ. κυρίους Παντελεήμονα Köse, με τον υιόν του Στέφανο, Βασίλειο Ekinci και Ιωάννη Kolçef, υπαλλήλους του Πατριαρχείου, καθώς και τον Εντιμ. κ. Ιωάννη Καγιακοπαράν, Αργυροχρυσοχόο, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων τους. Ομοίως την Ευγεν. κ. Βασιλική Πετρίδου, Παιδίατρο.

Τους Εντιμ. κ. Zafer Polat και Arman Tocaç, Επιχειρηματίες, από την Πόλη.

Εκπροσωπήσεις (7-8 Ιανουαρίου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε: 

Από τους Σεβασμιωτάτους Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτα, Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, και Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, κατά την ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Γεωργίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Γρηγόριο, Αρχιγραμματέα της Αγίας Ιεράς Συνόδου, κατά την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας “Νικόλαος Μαγγίνας”, με θέμα “ECO SOS”, που πραγματοποιήθηκε στο Ara Güler Müzesi, το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μελχισεδέκ Αμπελικάκη, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Σταματίου Αποστολάκη, Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Μ.τ.Χ.Ε., που τελέστηκε από τον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων, την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ