24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων (6-8 Ιανουαρίου 2023)

Αγιασμός των υδάτων στο Μπέρμιγχαμ

Την Κυριακή μετά τα Θεοφάνια (8-1-2023), ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Λουκά Μπέρμιγχαμ.

Συλλειτούργησαν ο ιερατικώς Προϊστάμενος, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Χρήστος Στεφάνου και ο Οικονόμος κ. Νικόλαος-Λουκάς Καραφυλλίδης.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε τα ύδατα της παρακείμενης λίμνης Brookvale.

Αμέσως μετά ακολούθησε επίσημο γεύμα σε αίθουσα της Ελληνοκυπριακής Εστίας Μπέρμιγχαμ, ο Επίσκοπος Μελιτηνής ευλόγησε την Βασιλόπιτα και μετέφερε στους συνδαιτυμόνες τις ευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα.

Η εορτή του Τιμίου Προδρόμου στο Haringey του Λονδίνου

Λαμπρά πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου στο Haringey του Λονδίνου.

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. κ. Απόστολος Τριφύλλης, ο Αρχιμ. κ. Νικόδημος Αναγνωστόπουλος, ο Πρεσβύτερος κ. Βίκτωρας Κτωράκης και ο Αρχιδιάκονος κ. Γεώργιος Τσουρούς.

Ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο ως μέλος της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Γεωργίου. 

Θεοφάνεια στο Κόβεντρι

Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κόβεντρι προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος. Συλλειτούργησε ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Θεόδωρος Πολυβίου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ