18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εορταστική κοινοτική εκδήλωση στο Μέγα Ρεύμα

Δρ Συμεών Σολταρίδης

Γέμισε η Κοινοτική αίθουσα στο Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου σήμερα, Κυριακή (8-1-2023), μετά τη Λειτουργία στον Ναό των Ταξιαρχών. Δύο σημαντικά γεγονότα θύμισαν σε όλους ότι η Ρωμιοσύνη ζει και βιώνει τα ήθη και τα έθιμά της.

Το πρώτο ήταν η τελετή της κοπής της πίτας παρουσία πλήθους κόσμου από τον Αρχιερατικώς Προϊστάμενο Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα. Ακούστηκαν βυζαντινοί ύμνοι, ενώ το τυχερό φλουρί έπεσε στο κομμάτι της Κοινότητας. Ένα έθιμο λοιπόν που καλά κρατεί, τηρεί όλη η Ομογένεια και μας συνδέει με τις ρίζες μας.

Το δεύτερο γεγονός ήταν η ανάδειξη της νέας Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος μετά από τις εκλογικές διαδικασίες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και χαροποίησαν όλη την Ομογένεια. Ακόμα κι αν ο βακουφικός νόμος καθώς και οι εφαρμοστικές διατάξεις δεν κάλυπταν τις απαιτήσεις της Ομογένειάς μας εντούτοις το πολιτικό γεγονός της άδειας για διεξαγωγή εκλογών είναι ένα γεγονός χαρμόσυνο για τη Ρωμαίικη Κοινότητα.

Έτσι μετά την τελετή κοπής της πίτας η νέα εφοροεπιτροπή υπό την Πρόεδρο Θεοδώρα Διακρούση παρουσίασε το νέο σώμα και είπε:

«Το Μέγα Ρεύμα, η ιστορική αυτή Κοινότητα του Βοσπόρου, έχει δημιουργήσει μία ισχυρή παράδοση στην διαφάνεια, τη δυναμικότητα αλλά και την αλληλεγγύη στη διαχείριση των Κοινοτικών θεμάτων. Υπήρξε για πολλά χρόνια μία από τις πιο δραστήριες και δημιουργικές Κοινότητες, με δράσεις και έργα που αφορούσαν όχι μόνο τη δική μας περιφέρεια αλλά το σύνολο της Ομογένειάς μας υπό την Προεδρία του Γιώργου Παπαλιάρη. Μια παράδοση που οφείλεται στη δυναμική των ανθρώπων του χωριού μας, την βαθιά αίσθηση καθήκοντος και συνεργασίας που τους χαρακτηρίζει.»

Κι έκλεισε λέγοντας: «υποσχόμαστε πως θα εργαστούμε σκληρά ώστε να είμαστε οι θεματοφύλακες των παραδόσεων μας και οι συνεχιστές αυτής της λαμπρής ιστορίας.»

Ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και ευλόγησε τη νέα διοίκηση, η φιλόπτωχος αδελφότητα πρόσφερε πλούσια εδέσματα στους παρευρισκόμενους ενώ τα μικρά παιδιά διασκέδασαν στη γωνιά που είχε στηθεί για αυτά.

Η μέρα έκλεισε με κλασσικές μελωδίες από ένα μουσικό τρίο που είχε προσκληθεί για την εκδήλωση.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ