20.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η εορτή των Θεοφανείων στα Υψωμαθειά

Φως Φαναρίου

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα εορτάσθη η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων στην Περιφέρεια Υψωμαθείων. Κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, Επόπτης της Περιφερείας.

Μετά την απόλυση, τελέστηκαν στον λιμένα της βυζαντινής πύλης του Ρόδου (Narlı Kapı) ο Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Τον Σταυρό ανέσυρε από την θάλασσα ο Εντιμ. κ. Σωτήριος Papaz. 

Παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών  κομμάτων  και του Δήμου Μεγαλουπόλεως, πιστοί από τα Ψωμαθειά, από άλλες περιοχές της Πόλης και το εξωτερικό, καθώς και Αρμένιοι Χριστιανοί. 

Στην επιτυχή πραγματοποίηση της ως άνω τελετής συνετέλεσαν ο Δήμος Μεγαλουπόλεως, ο Εντιμ. κ. Στυλιανός Γκιουλγκιούν, Πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Υψωμαθείων, η Ευγεν. κ. Μαρία Τσιτσέκογλου και η Ευγεν. κ. Βασιλική Κατσώνη, Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων. Τέλος, εκφράζονται προς τις Αρχές της Χώρας ευχαριστίες για την χορήγηση της σχετικής άδειας. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ