24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τρισάγιο για τον Σταυρουπόλεως Μάξιμο στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την ιερά μνήμη του τελευταίου των Σχολαρχών αυτής, μακαριστού Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως Μαξίμου, επί τριακονταπενταετία ολόκληρη προεστώτος του ιερού αυτού σκηνώματος, τίμησε κατά χρέος η Ιερά Θεολογική Σχολή, χθες, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, με αφορμή την συμπλήρωση 32 ετών από της προς Κύριον εκδημίας του, επισυμβάσης την 4η Ιανουαρίου του 1991.

Μετά το πέρας της επί τούτω τελεσθείσης Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Σχολάρχου, Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως Μαξίμου.

Ο Σταυρουπόλεως Μάξιμος, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής (1944), υπηρέτησε εν συνεχεία σε αυτήν ως Καθηγητής (1951 κ.ε.) και Σχολάρχης (1955-1991) και διέμεινε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε αυτή, για την οποία ομολογεί ο ίδιος: “Ουδέν και ουδένα εν τω κόσμω ηγάπησα περισσότερον της Τροφού Σχολής”.

Τρισάγιο ανεγνώσθη επίσης σήμερα, Πέμπτη 5 Ιανουρίου 2023, μετά τις νενομισμένες προεόρτιες ακολουθίες των Θεοφανείων, υπό του Καθηγουμένου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κοιμηθέντος χθες αειμνήστου Γέροντος Δοσιθέου, Ηγουμένου της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Τατάρνης, ο οποίος χαρακτηριζόταν για την ιδιαίτερη αγάπη του προς την Πόλη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αιωνία η μνήμη Τους!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ