15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην Χαλκηδόνα

Φως Φαναρίου

Σήμερα, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή Πρωτοχρονιάς, μαθητές του Ζωγραφείου της Πόλης,  μαζί με προσκυνητές από την Ελλάδα και με επικεφαλής τον Διευθυντή του Ζωγραφείου, Ιωάννη Δεμιρτζόγλου, Άρχοντα Ρεφερενδάριο της Μ.τ.Χ.Ε. έψαλαν τα κάλαντα στην Χαλκηδόνα.

Πρώτα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Χαλκηδόνος, όπου τους υπεδέχθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, με τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως πανοσολ. Αρχιμανδρίτη κ. Ευγένιο Καρατζά. Ο Γέρων Χαλκηδόνος εξέφρασε την χαρά του και ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία τους, να τηρούν το έθιμο και να συνεχίζουν την παράδοση και ευχήθηκε το νέο έτος να είναι ειρηνικό με πλούσια την χάρη και την ευλογία του Θεού.

Στη συνέχεια οι καλαντιστές έψαλαν στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος, όπου τους υποδέχθηκε ο αιδεσιμολ. Οικονόμος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Βασίλειος Ιωαννίδης, με τον αιδεσιμ. Οικονόμο κ. Βασίλειο Κομνηνό.

Παρόντες στα κάλαντα ήσαν ο πρόεδρος, καθηγητής Γεώργιος Στεφανόπουλος, και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Χαλκηδόνος.

Παραθέτουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα και το βίντεο από την Μητρόπολη Χαλκηδόνος, με την προσλαλιά του Σεβ. κ. Εμμανουήλ.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ