18.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στο Κουσκουντζούκι

Φως Φαναρίου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αίθουσα της Κοινότητος του Αγίου Παντελεήμονος Κουσκουντζουκίου, στην Χαλκηδόνα.

Ένα ρεσιτάλ βιολιού της νεαρής, ταλαντούχου βιολονίστριας Mina Aoki Girardelli, η οποία άρχισε να σπουδάζει βιολί στην Κωνσταντινούπολη σε ηλικία 5 ετών, καθώς οι γονείς της είναι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι στην Πόλη εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Γεννημένη στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας το 2004 από Γιαπωνέζα μητέρα και Ιταλό πατέρα, η Mina Aoki Girardelli έκανε λαμπρές σπουδές στην Αμερική, την Ιταλία και το Βέλγιο. Συνεχίζει τις σπουδές της στο Ωδείο του Μάαστριχτ  και εκπαιδεύεται ως σολίστ, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί συναυλίες σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Το καλοκαίρι του 2022 συμμετείχε σε μια ιαπωνική περιοδεία στο Κιότο και στο Τόκιο (Daikanyama Hillside Terrace), καθώς και στο Εθνικό Μουσείο Μουσικών Οργάνων στη Ρώμη με τον πιανίστα Takashi Sato, βραβευμένο με τον διαγωνισμό Queen Elizabeth.

Από τον Δεκέμβριο του 2020, η Mina Aoki Girardelli παίζει με ένα γενοβέζικο βιολί εξαιρετικής ποιότητας, φτιαγμένο το 1742 από τον Bernardus Calcanius, χάρη στη χορηγία Ιαπώνων φιλόμουσων.

Το ρεσιτάλ της Mina Aoki Girardelli στην Αίθουσα της Κοινότητος Αγίου Παντελεήμονος Κουσκουντζουκίου, παρακολούθησαν: ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, βοηθός του Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο πρόεδρος της Κοινότητος Σάββας Κοτάμ, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δεμιρτζόγλου, Διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου, ο καθηγητής Γεώργιος Στεφανόπουλος, παράγοντες της Ομογένειας και πολύς κόσμος.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης Ευαγγελία Σαρλάκ.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ