12.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χριστούγεννα 2022 στο Νιχώρι του Βοσπόρου

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Όρθρος, και η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών της εορτής των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης της Κοινότητος Νεοχωρίου, της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως.

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022, το απόγευμα, ενορίτες μας και πολλά παιδιά είπαν τα κάλαντα σε όλους τους Ρωμιούς κατοίκους της Κοινότητάς μας, αλλά και σε αρκετά καταστήματα της περιοχής.

Το βράδυ, με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού συμπροσευχομένων, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός και ο Όρθρος της «Μητροπόλεως των εορτών» και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ξανθουπόλεως κ. Παϊσίου, μετά το πέρας της οποίας, ακολούθησε δεξίωση-δείπνο στην αίθουσα του Ιερού Ναού.

Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε, κατά την παράδοση της Κοινότητάς μας, η Θεία Λειτουργία στο Αγίασμα της Παναγίας της Φάτνης, με τη συμμετοχή ικανού αριθμού πιστών. Ακολούθησε κέρασμα για όλους, σε παραπλήσιο παραθαλάσσιο κατάστημα και έτσι δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουν ακόμα περισσότερο άπαντες, κλήρος και πιστός λαός του Θεού.

Η Κοινότητα Νεοχωρίου εύχεται σε όλους διαρκή τη χαρά των Χριστουγέννων!

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΑΣ

Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı

23 ve 24 Aralık Cuma ve Cumartesi günleri Panayia kilisemizde Noel ayinleri düzenlendi.

Geleneksel Noel şarkısı (kalanda) bu yıl da Vakfımız mensupları ve çocuklarımızdan oluşan bir grupla cemaat büyüklerimizin evlerine ve komşu dükkanlara gidilerek söylendi. Gece yarısı ayini sonrası tertiplediğimiz Sevgi Yemeğine hazır bulunanlar misafir edildi

26 Aralık Pazartesi Panayia Fatni Ayazmasında Noel Sonrası ayinle Doğuş bayramı bu yıl da tamamlanmış oldu.

Noel yortusunun herkesin evinde sevgi ve kardeşliği pekiştirmesi dileği ile

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ