21.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (22-25 Δεκεμβρίου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ακροάσεις-Εκπροσωπήσεις (24-25 Δεκεμβρίου 2022)

Ακροάσεις

H A.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, με τα μέλη της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ, Ηγούμενο της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, με μέλη της περί αυτόν Αδελφότητος.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ηλία Jinjolava, υπεύθυνο για τη Γεωργιανόφωνη Κοινότητα της Πόλεως.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Λάζαρο Θεοδοσίου, κληρικό της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, με τον αυτάδελφό του Οσιώτ. Μοναχό Θεόδουλο, από το Ι. Κελλίον του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου των Καρυών Αγίου Όρους.

Τον Εντιμολ. Άρχοντα Ιερομνήμονα της Μ.τ.Χ.Ε. Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικό Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Αικατερίνα, από το Κολυμπάρι Χανίων. 

Τον Εντιμολ. Άρχοντα Διερμηνέα της Μ.τ.Χ.Ε. κ.Columba-Bruce Clark, Δημοσιογράφο, από το Λονδίνο, με την Ελλογιμ. κ. Μαριάννα Κορομηλά, Συγγραφέα-ιστορικό, και πολυμελή όμιλο προσκυνητών από την Αθήνα. 

Την Ευγεν. κ. Δανάη Βασιλάκη, Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, με τον σύζυγό της Εντιμ. κ. Εμμανουήλ Κωστίδη, και την θυγατέρα τους Νεφέλη.

Τον Εντιμ. κ. Βασίλειο Θεοχαρίδη, με την σύζυγό του Ευγεν. κ. Υβόννη Ευσταθίου, Διπλωμάτες στο Abu Dhabi και στην Ε.Ε. αντίστοιχα.

Τον Εντιμ. κ. Goran Trpchevski, συνεργάτη της Δ.Σ.Ο., από την Θεσσαλονίκη.

Τον Εντιμ. κ. Αλκιβιάδη Γκινάλη, Αρχαιολόγο-Βυζαντινολόγο, στέλεχος του εν τη Πόλει Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Κυρατσώ Τσιμιτλή, Αρχαιολόγο, και τα δύο τέκνα τους.

Τον Εντιμ. κ. Mehmet Kara, Δημοσιογράφο του Ειδησεογραφικού Πρακτορείου Anadolu, με συνεργάτή του, από την Πόλη.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Aπό τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ κατά τη νυκτερινή Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, η οποία τελέστηκε υπό του άγοντος τα ονομαστήριά του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος, το Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου.

Από τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο κ. Δημήτριο Μαγιόγλου, κατά την Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία, η οποία τελέστηκε το βράδυ του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου, στον ΡΚαθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος Harbiye.

Από τον Πανοσιολ. Μ. Κατηχητή κ. Χρύσανθο, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σοφολ. Αρχιραββίνος των εν Τουρκία Εβραίων κ. Isak Haleva, για την εορτή της Χανουκά, το απόγευμα της 25ης Δεκεμβρίου 2022.

Πατριαρχικές ευχές προς τις Κοινότητες των ετεροδόξων

Εκ μέρους της Α. Θ. Παναγιότητος, του Πατριάρχου, επισκέφθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων, και διεβίβασαν τις Πατριαρχικές ευχές:

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τράλλεων κ. Βενιαμίν, προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμίδης (Diyarbakır) κ. Ramzi Garmou, επί κεφαλής της Χαλδαιο-Καθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία, στην εν τη Πόλει έδρα αυτού, στο Πέρα (Hamalbaşı).

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, προς τον Σεβ. Μητροπολίτη των Συροϊακωβιτών της Πόλεως κ. Filiksino Yusuf Çetin, στην έδρα του στο Πέρα. Ο ίδιος Αρχιερεύς διαβίβασε τις Πατριαρχικές ευχές και προς τον Χωρεπίσκοπο των εν τη Πόλει Συροκαθολικών Αιδεσιμ. κ. Orhan Çanlı, στην έδρα αυτού, στο Gümüşsuyu.

Ο Αιδεσιμολ. Οικονόμος κ. Δημήτριος Μαγιόγλου, προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο των εν τη Πόλει Αρμενοκαθολικών κ. Levon Zekiyan, στην έδρα αυτού, στο Σταυροδρόμι.

Ακροάσεις (22-23 Δεκεμβρίου 2022)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Βασίλειο Ιωαννίδη, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκηδόνος.

Τον Εντιμολ. Άρχοντα της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Αθανάσιο Αγγελίδη, από την Πόλη.

Τον Εντιμολ. Άρχοντα Νοτάριο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Αριστείδη Βικέτο, Δημοσιογράφο, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Δέσποινα, από τη Λευκωσία.

Τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στην Πόλη Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi, με τον Πρόξενο Eντιμ. κ. Maxim Vdovichenko.

Τον Εντιμ. κ. Δημήτριο Ιτούδη, Προπονητή της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης ανδρών της Ελλάδος, και της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης της Fenerbahçe.

Την Ευγεν. κ. Άννα-Ευφροσύνη Ψαροπούλου, Καθηγήτρια Βιολογίας, από την Πόλη.

Την Ευγεν. κ. Άννα Θεοδωρίδου-Ντελ Ρε, με τα παιδιά της Ανδρέα και Μαρίζα, μαθητές, από την πόλη Windsor του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την Ευγεν. κ. Ειρήνη Αφορδακού, Ιδιωτική υπάλληλο, από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Τον Εντιμ. κ. Θεόδωρο Ζουμπουλίδη, Ηθοποιό-Σκηνοθέτη, με την Ευγεν. κ. Ευτυχία Φράγκου, Δημοσιογράφο-Σκηνοθέτη, από την Αθήνα.

Την Ευγεν. κ. Άννα Ζουμπουλιάδου-Χαγιάτ, Επιχειρηματία, από την Πόλη.

Τον Εντιμ. κ. Ιωάννη Γιρμή, Καθηγητή στη Ζάππειο Σχολή, από την Πόλη.

Την Ευγεν. κ. Αναστασία Κορτίδη, από την Πόλη, για τη γιορτή της.

Την Ευγεν. κ. Μαρία Βακαλοπούλου, Νοσηλεύτρια, από την Πόλη.

Την Ευγεν. κ. Στυλιανή Ντεβεντζίογλου, και τους Εντιμ. κυρίους Στυλιανό Γκιουλγκιούν, Στυλιανό Κατσώνη, Στυλιανό Ζοβέν, Σάββα Παναγιωτίδη, Νικόλαο Μεϊντάν, Νικόλαο Σαατσή, Νικόλαο Σώζο, Χρήστο Κυρίτση, Βασίλειο Κυρίτση, Χρήστο Χαβιαρόπουλο και Χρήστο Ψευτέλη, εργαζομένους στο Πατριαρχείο, οι οποίοι υπέβαλαν τα σέβη τους και ζήτησαν την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τα ονομαστήριά τους.

Τον Εντιμ. κ. Παναγιώτη Οζκουρκούτη, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Jaklin και τον υιό τους Χρήστο, φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Αδριανούπολης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ