22.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (16 Δεκεμβρίου 2022)

Ακροάσεις (16 Δεκεμβρίου 2022) 

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ο οποίος παρουσίασε τον Εντιμ. κ. Νικόλαο Αθανασού, Νομικό, από το Σίδνεϊ, που υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία με την ευκαιρία της ενάρξεως της εργασίας του για ένα χρόνο στο Αγγλικό Γραφείο του Πατριαρχείου.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, με τον Ιερολ. Διάκονο κ. Κωνσταντίνο Μαυρομμάτη, και τον Εντιμ. κ. Χρήστο Σοφιανό, μεταπτυχιακό φοιτητή από την Αθήνα.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Ευγένιο Καρατζά, Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Χαλκηδόνος.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Ελευθέριο Αλούκο, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, με την ευκαιρία της διαγενομένης εορτής του.

Τον Εντιμ. κ. Νικόλαο Σιγάλα, Διπλωμάτη, στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, από την Αθήνα.

Όμιλο Καθηγητών και Μαθητών από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, στους οποίους ο Παναγιώτατος έδωσε την Πατριαρχική ευλογία και τις πατρικές ευχές του για επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις που θα δώσουν για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τον Εντιμ. κ. Marzan Minovski, Επιχειρηματία, με την σύζυγό του, Ελλογιμ. κ. Ana Minovska, Καθηγήτρια Οδοντιατρικής, από τα Σκόπια, και τον Εντιμ. Δρα. Musa Beceti, Ορθοδοδοντικό, από την Πόλη.

Τον Εντιμ. κ. Αναστάσιο Αναστασιάδη, φοιτητή αεροναυπηγικής στην Αμερική.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Ιώβ, στον εορτασμό, με το Ιουλιανό ημερόλογιο, του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στο φερώνυμο πανηγυρίζον Βατοπαιδινό Μετόχι στον Γαλατά, που έχει παραχωρηθεί για τις λειτουργικές ανάγκες της Σλαβόφωνης Κοινότητος της Πόλεως, την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022.

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ, στην πρώτη προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τη σύγχρονη ιστορία του συνοικισμού Balat, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Kadir Has, την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022.

Από τον Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβο, σε δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο του Κατάρ, με αφορμή της εθνική εορτή της χώρας, την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022.

Εκπροσωπήσεις (28 Νοε.-13 Δεκ. 2022)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο στην εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής Μοναχής Ειρήνης, κατά κόσμον Βασιλικής Ράλλη, που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Πατρών, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022.

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο σε εορταστική εκδήλωση για το νέο Έτος 2023, που διοργάνωσε η Νομαρχία της Πόλεως, την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Ciragan Palace.

Από τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο, Καθηγητή της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, στην παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου “Ένας νέος δρόμος – Η πνευματικότητα της ενότητας”, της αείμνηστης Chiara Lubich, ιδρύτριας του Κινήματος Focolare, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας, τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022.

Από τον Πανοσιολ. Μ. Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο, στη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Ζαππείου Σχολής, το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εκπαιδευτηρίου της Ομογενείας.

Από τον Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβο στη δεξίωση που παρέθεσε η νέα Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη Ευγεν. κ. Julie Eadeh, στην επίσημη Προξενική κατοικία, την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων της.

Από τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Οικουμένιο, Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, σε Χριστουγεννιάτικη συναυλία, που διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στις εγκαταστάσεις αυτού, το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Τιμόθεο Ραϊλάκη-Βρανά στη δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο του Βελγίου στην Πόλη, με την ευκαιρία της Ημέρας του Βασιλέως, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ