18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η χειροτονία του Επισκόπου Βερενίκης Χρυσοστόμου αποφοίτου της Χάλκης

Του Αριστείδη Βικέτου

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως (18-12-2022) στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου (Ξυνού), αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ο νέος Επίσκοπος θα είναι βοηθός του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β’.

Το Μυστήριο της χειροτονίας τέλεσε, με την ευλογία του Πατριάρχη Θεοδώρου, ο Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, ο οποίος ήταν συμφοιτητής του κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, Γουϊνέας κ. Γεώργιος και Ζάμπιας κ. Ιωάννης. Συμπροσευχόμενοι στο Ιερό Βήμα ήσαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’ και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Το εγκόλπιο, το οποίο έθεσε ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος επί του στήθους του νέου Επισκόπου, ήταν του μακαριστού πρώτου Μητροπολίτη (1974-1986) Νέας Σμύρνης κυρού Χρυσοστόμου (Βούλτσου).

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ