17.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η παρουσίαση του τόμου ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΗΛΥΒΡΙΑ στην Αθήνα

Φως Φαναρίου

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, το απόγευμα, στο Δουρούτειο Πνευματικό Κέντρο, στον Κεραμεικό στην Αθήνα, παρουσιάστηκε ο τόμος ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΗΛΥΒΡΙΑ. Μια συλλογή κειμένων αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 ετών από την κοίμηση του «Αγίου του 20ου αιώνα».

Το βιβλίο παρουσίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, με την πρωτοβουλία και την πρόνοια του οποίου εκδόθηκε ο τόμος, από τις εκδόσεις Κύζικος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην δράση της Μητροπόλεως Σηλυβρίας και στην αναβίωση της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου στην γενέτειρά του, τα τελευταία χρόνια, με την παρουσία πλήθους προσκυνητών.

Η σεναριογράφος, ηθοποιός και στιχουργός Ελένη Ζιώγα, διάβασε το βιωματικό κείμενο της «Ο καθρέφτης και το είδωλο», το οποίο περιλαμβάνεται στον τόμο.

Ο Πέτρος Ποδάρας μίλησε για την έκδοση εκ μέρους των εκδόσεων Κύζικος και την εκδήλωση συντόνισε ο Ιωάννης Ρίζος, πάλι από τις εκδόσεις Κύζικος.

Στην εκδήλωση τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης, Ιεροκήρυξ του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, ο οποίος και μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Πατριάρχου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Παρέστησαν: οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, κληρικοί, Άρχοντες της Μ.τ.Χ.Ε., πολιτικοί κ.α.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το βίντεο της εκδήλωσης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ