16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή

Στις 10 Δεκεμβρίου 2022, στο Πενυματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο «Παμμεγίστη Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή – Ένας επιβλητικός θύλακας ελληνικής γνώσης και προγονικής σοφίας».

Στην εκδήλωση, ως κεντρικός ομιλητής ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δημήτριος Ζώτος παρουσίασε τη μακραίωνη ιστορία της Σχολής και περιέγραψε την εικόνα της κατά τον 21ο αιώνα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το μουσικό πρόγραμμα της χορωδίας του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αλεξανδρουπόλεως με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, βουλευτής της περιφερείας, εκπρόσωποι της Δημαρχίας και άλλοι τοπικοί παράγοντες, ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Συγχαίροντες τον Καλλιτεχνικό Όμιλο Αλεξανδρουπόλεως με πρόεδρο την κ. Πέπη Κουγιουμτζή και τα μέλη της χορωδίας για την διοργάνωση και το εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που παρουσίασαν, το Ίδρυμα Κεραμέως για τη συμβολή του στην εκδήλωση, τους λοιπούς παράγοντες που συνείσφεραν στην όμορφη βραδιά, ευχόμαστε την επανάληψη παρόμοιων εκδηλώσεων με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων.

Επίσκεψη της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητος του Ι. Ναού Παναγίας Παραμυθίας Βλάχ Σαράϊ

Στις 13 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Σχολή μας, μελών της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητος του Ιερού Ναού Παναγίας Παραμυθίας Βλάχ Σαράϊ με επικεφαλής τον κ. Λάκη Βίγκα Μ. Χαρτοφύλακα της ΜΧΕ.

Στα πλαίσια του προγράμματος μερικής αναστήλωσης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του Ιερού Ναού Παναγίας Παραμυθίας και των παρακειμένων κτηρίων σε συνεργασία της Αρχιτεκτονικής Σχολής και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Özyeğin, παραβρέθηκαν η Ευγεν. κ. Julie Eadeh, Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στην Πόλη μας συνοδευόμενη από υψηλόβαθμα στελέχη της Πρεσβείας τους στην Άγκυρα, καθώς και οι Ελλογιμ. κ.κ. Esra Gençtürk, Πρύτανις του Πανεπιστημίου, και Aslıhan Ünlü, Κοσμήτωρ της Σχολής.

Ο Σχολάρχης κ. Δ. Ζώτος καλωσόρισε τους επισκέπτες στην επίσημη αίθουσα και αναφέρθηκε σύντομα στη μακραίωνη ιστορία της Σχολής. Εν συνεχεία ο κ. Βίγκας μετέφερε προς όλους τις ευχές και την πατρική και Πατριαρχική ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ακολούθησε γεύμα σε ευχάριστη ατμόσφαιρα στην μαθητική τραπεζαρία της Μεγάλης Σχολής.

Σημειώνεται ότι την προσεχή τριετία, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων ανάδειξης του πολιτισμού και προώθησης των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων στους γειτονικούς χώρους της Σχολής μας γύρω από τον Ναό της Παναγίας Παραμυθίας Βλάχ Σαράϊ και στην προς ανοικοδόμηση Κοινοτική Αίθουσα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ