17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αρχίζει η αναστήλωση του Ιερού Ναού Παναγίας Παραμυθίας Βλάχ Σαράϊ

Με χαρά και συγκίνηση η Εφοροεπιτροπή της Κοινότητος του Ιερού Ναού Παναγίας Παραμυθίας Βλάχ Σαράϊ αγγέλλει στη Ρωμηοσύνη ότι σήμερα Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022, έγινε η επίσημη έναρξη του προγράμματος μερικής αναστήλωσης και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του Ιερού μας Ναού και των παρακειμένων κτηρίων. 
Το πρόγραμμα αυτό, καρπός συνεργασίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Özyeğin, εντάσσεται στο γενικότερο «2022 Ambassadors Fund for Cultural Preservation Project» και έχει σκοπό την τεκμηρίωση και τη συντήρηση, μέσω πολιτιστικών και ακαδημαϊκών εκδηλώσεων, του Ιερού μας Ναού. 
Την επίσημη έναρξη, η οποία έγινε στους χώρους της αναφερθείσας Σχολής, χαιρέτισαν με τους θερμούς λόγους τους η Ευγεν. κ. Julie Eadeh, Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στην Πόλη μας συνοδευόμενη από υψηλόβαθμα στελέχη της Πρεσβείας τους στην Άγκυρα, καθώς και οι Ελλογιμ. κ.κ. Esra Gençtürk, Πρύτανις του Πανεπιστημίου, και Aşiıhan Ünlü, Κοσμήτωρ της Σχολής ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε ο Ελλογιμ. Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού κ. Alessandro Camız. Παρέστησαν, ασφαλώς, και τα μέλη της Εφοροεπιτροπής μας με επί κεφαλής τον Πρόεδρό μας Εντιμολ. Μ. Χαρτοφύλακα κ. Λάκη Βίγκα.


Μετά το πέρας της εκδήλωσης, όλοι οι παρευρεθέντες μετέβησαν επί τόπου στα ερείπια του Ιερού μας Ναού όπου ο Πρόεδρος ξενάγησε στην ιστορία του και αναφέρθηκε στις επιθυμητές κτηριακές και όχι μόνο, προοπτικές του όλου εγχειρήματος.
Η εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε κάτω από τους θόλους της πλησιόχωρης Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής όπου τους υψηλούς επισκέπτες ανέμενε και καλωσόρισε στην επίσημη αίθουσα ο φιλόξενος Ελλογ. Σχολάρχης της κ. Δημήτριος Ζώτος. Στη σύντομη προσφώνησή του ο κ. Βίγκας μετέφερε προς όλους τις ευχές και την πατρική και Πατριαρχική ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ακολούθησε γεύμα σε ευχάριστη ατμόσφαιρα στην μαθητική τραπεζαρία της Μεγάλης Σχολής. 
Σημειώνεται ότι την προσεχή τριετία, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων ανάδειξης του πολιτισμού και προώθησης των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων στους χώρους γύρω από τον Ναό μας και στην προς ανοικοδόμηση Κοινοτική Αίθουσα. 
Η Εφοροεπιτροπή της Κοινότητός μας, δοξολογώντας το Όνομα της Παναγίας μας για τους νέους δρόμους που ανοίγονται προς εκπλήρωση του ιερού ονείρου αναστήλωσης του Ναού μας, συνεχίζει να αγωνίζεται για την εξεύρεση ευλαβών δωρητών η οποίοι θα αναλάβουν φιλογενώς την πλήρη ανοικοδόμηση και αυτού του Φαναριωτικού σεβάσματος της Ορθόδοξης πίστης μας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ