18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στην Χάλκη

Χοροστατούντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μύρων κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνος Χάλκης ο εόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ευλογήθηκαν η αρτοκλασία και το κόλλυβο του Αγίου.

Εκκλησίαστηκαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, ο Πρόεδρος του εν Αθήναις Μορφωτικού Συνδέσμου Χάλκης, Εντιμ. κ. Περικλής Πασχαλίδης, η Πρόεδρος και μέλη της άρτι επανεκλεγείσης Εφοροεπιτροπής της Κοινότητος Αγίου Νικολάου Χάλκης, καθώς και αρκετοί πιστοί από τα Πριγκηπόννησα και την Πόλη.

Κατά την προσφώνησή του προς τον Πατριαρχικό Επίτροπο ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε στην ιστορία της Σκήτης καθώς και στην πρόσφατη ανακαίνισή της, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όσους βοήθησαν για την περάτωση του έργου. Αντιφωνών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το αποτέλεσμα του ανακαινιστικού έργου, αναφέρθηκε τόσο στο πρόσωπο και τις αρετές του Αγίου Σπυρίδωνος, όσο και στις αναμνήσεις του, ως σπουδαστού της Ιεράς Θεολογικής Σχολής, από τους περιπάτους του στη Σκήτη, ευχόμενος στο εκκλησίασμα για τις προσεχείς εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Ακολούθησε δεξίωση στην Σκήτη και εόρτιος τράπεζα στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ