15.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στον Άγιο Νικόλαο της Κοινότητας Νεοχωρίου στο Βόσπορο

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της κοινότητας Νεοχωρίου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως. Πριν από την Απόλυση, ευλογήθηκαν τα κόλλυβα, προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας και ακολούθως τελέσθηκε τρισάγιο, στη μνήμη των κεκοιμημένων μελών της Φιλοπτώχου Αδελφότητος της κοινότητάς μας, καθότι, η σήμερα τιμωμένη Αγία ήταν προστάτιδά τους.

Με σεμνότητα, ιεροπρέπεια και με την πατροπαράδοτη Πολίτικη αρχοντιά, τελέσθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου, οι προγραμματισθείσες Ιερές Ακολουθίες, με τη συμμετοχή κλήρου και λαού, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ.

Την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τόν Σεβασμιώτατο. Κατά τη διάρκεια της ιεράς ακολουθίας έψαλαν μέλη του συλλόγου «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ» Καλαμαριάς, οι οποίοι, ως προσκυνητές, βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολούθησε, μέσα σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα, μία θαυμάσια δεξίωση στην Κοινοτική αίθουσα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Εντιμολ. κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ, Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Παναγίας Κουμαριώτισσας, εκπροσωπώντας και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου, καλωσόρισε με πολύ θερμά λόγια τους προσκυνητές από τη Θεσσαλονίκη. Στη δεξίωση δόθηκε η καλή ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας των ενοριτών μας με τους προσκυνητές, τόσο από διάφορα σημεία της Πόλης όσο και της Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του ιδίου Αρχιερέως. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερ. Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητας Βαφεοχωρίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, και ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος Νεοχωρίου. Μετά από την Απόλυση τελέσθηκε τρισάγιο για την ανάπαυση των κεκοιμημένων Ιερέων, των μελών των κατά καιρούς Εκκλησιαστικών Επιτροπών, των κτιτόρων του Ιερού Ναού και του αειμνήστου Νικολάου Μαγγίνα.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στην Κοινοτική αίθουσα και ανταλλαγή ευχών για ευφρόσυνα Χριστούγεννα!

Η πανηγυρίζουσα Κοινότητά μας εύχεται σε όλους τους αγαπητούς Νιχωρίτες, τους ευλαβείς προσκυνητές, τους καλούς φίλους και γενναιόδωρους υποστηρικτές της, να έχουν διαρκή την ευλογία του Παναγίου των Μυρέων Ιεράρχου και να αξιωθούν όλοι να υποδεχθούν με υγεία και χαρά τις μεγάλες γιορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Χρόνια πολλά!

Και του χρόνου!

4 Aralık 2022 Pazar ayini Aya Nikola kilisemizde gerçekleşti. Ayin sonunda Azize Barbara günü adetleri olan bereket için tatlı ve ebediyete intikal eden Yeniköylü kadınlar kolu mensupları ruhuna kollivalar hazırlandı, dualar okundu, takdis edildi.

5 Aralık Salı akşam duası ve 6 Aralık Çarşamba Aziz Nikola günü münasebetiyle ayin yapıldı.

Her iki törene Bursa Metropoliti İoakim Billis riyaset etti.

Günün anlamını belirten konuşmalar yaptı, ayinlere katılan ve katılamayanlara Aya Nikolanın bereketinin üzerlerinde olmasını diledi.

Selanikten gelen muganniler korosu ve cemaatin katılımı bu anlamlı kutlamalara ayrı bir renk ve coşku yarattı.

Bu güzel yıldönümünü hep birlikte sağlıkla, tekrar yaşamamız temennisiyle.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ