20.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ειδήσεις από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (24 Νοεμβρίου 2022)

Η επιχείρηση ΒΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – MEDIA SUITE, σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, το ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ και το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, θα υλοποιήσει δράσεις διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: «Ψηφιακό Εργαστήριο Κρητικής Αγιογραφίας με τη χρήση νέων τεχνολογιών και 3D εικονικής πραγματικότητας, e-hagiography» Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της δράσης 1.b.2 «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων, σε τομείς της RIS3Crete» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ 2014-2020» (κωδικός έργου: ΚΡΗΡ1 – 0028407) και με το παρακάτω πρόγραμμα.

Στην ΟΑΚ μιλάμε… για βιβλία!

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), αναγνωρίζοντας τη σημασία του βιβλίου, συνεχίζει τη Λέσχη Φιλαναγνωσίας, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 μ., στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος «Το Φως», με θέμα: «Έλληνες πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη».

Στην πρώτη συνάντηση θα συζητηθεί το βιβλίο της κας Μαρινέλλας Βλαχάκη, με τίτλο: «Σιλάνς Σιλβουπλέ», με την παρουσία της ίδιας.

Η Λέσχη θα είναι ανοικτή για το κοινό και στις μηνιαίες συναντήσεις τα μέλη της θα συζητούν γύρω από ένα βιβλίο, το οποίο θα έχουν διαβάσει, μετά από κοινή συμφωνία με τους υπεύθυνους της Λέσχης, κα Ανδρομάχη Χουρδάκη και κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη. Η ανθρώπινη επικοινωνία μέσα από τη δημιουργική συζήτηση γύρω από την ανάγνωση ενός βιβλίου αποτελεί πάντα ευχάριστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ (τηλ.: 2824022245), E-mail: [email protected].

Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ

Η Βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) «Το Φως» περιμένει τους μικρούς της φίλους, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11 π.μ., για να περάσουν ένα «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ». Από τον Γιάννη Μουντογιαννάκη, Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ, θα ακούσουν το βιβλίο, με τίτλο: «Μπιζζζζ» των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, το οποίο απέσπασε ειδικό βραβείο στα Βραβεία ΙΒΒΥ 2022 για την εικονογράφησή του από την εικονογράφο Ντανιέλα Σταματιάδη.

 Το «Μπιζζζζ» είναι η πιο ρεαλιστική απεικόνιση μίας σχολικής τάξης, όπου το παραμικρό γεγονός μπορεί να γίνει αφορμή για γέλιο και διασκέδαση, αλλά και για βαθύτερες σκέψεις σχετικά με την επιμονή, τους αποχαιρετισμούς, την ανάγκη ένταξης, τη φιλία, τις φοβίες. Η τάξη μοιάζει με μία μικρή κοινωνία στην οποία εισβάλλει ένας «ξένος». Κάθε μέλος της αντιλαμβάνεται το γεγονός διαφορετικά. Μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας, όμως, τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι το έντομο δεν τους απειλεί, ξεπερνούν τον αρχικό τους φόβο και οι σκέψεις τους αλλάζουν. Πληροφορίες: Ιωάννης Μουντογιαννάκης, Βιβλιοθηκονόμος – Επιστημονικός Συνεργάτης ΟΑΚ. Τηλ.: 2824022245, e-mail: [email protected]

Νέο βιβλίο με τη συμμετοχή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

H περιβαλλοντική θεματική Ομάδα Εργασίας του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (Conference of European Churches), στην οποία συμμετέχει ο Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας – Παράρτημα της ΟΑΚ, Αντώνης Καλογεράκης, ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος και του Συνδέσμου των Ακαδημιών της Ευρώπης (Oikosnet Europe), ολοκλήρωσε την έκδοση ενός νέου αξιόλογου αγγλόφωνου βιβλίου, με τίτλο: «Κάθε μέρος της δημιουργίας έχει σημασία (Every Part of Creation Matters)».

Το βιβλίο εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία από την οπτική των Εκκλησιών της Ευρώπης, ως αποτέλεσμα σειράς συνεδριάσεων Θεολόγων, Περιβαλλοντολόγων, Επιστημόνων και Ακτιβιστών, αναλύοντας τον στόχο να γίνει η Ε.Ε. κλιματικά ουδέτερη ως το 2050 και θέτοντας παράλληλα, ως κεντρική προτεραιότητα, την ολιστική υλοποίηση της Συμφωνίας, ώστε να μην μείνει κάποιος στο περιθώριο, συνδυάζοντας τα περιβαλλοντικά οφέλη με ευρύτερα κοινωνικά ευεργετήματα, προκειμένου κάθε πολίτης να γίνει κοινωνός ενός μέλλοντος με βασικούς άξονες την αειφορία, τη συνεργατικότητα και την αλληλεγγύη.

 Το βιβλίο είναι διαθέσιμο μέσω του παρακάτω συνδέσμου σε ηλεκτρονική μορφή (στα αγγλικά): https://www.globethics.net/documents/10131/26882184/GE_CEC_8_isbn9782889314904.pdf

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ