20.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Φόρος τιμής στους Ήρωες της Μονής Αρκαδίου στο Σύδνεϋ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, εορτάστηκε στο Σύδνεϋ, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, η 156η Επέτειος της Αρκαδικής Εθελοθυσίας του 1866 και αποτίθηκε φόρος τιμής στους Ήρωες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Κρήτης.

Η ετήσια εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, την οποία διοργάνωσε η Κρητική Αδελφότητα Σύδνεϋ και Νέας Νοτίου Ουαλίας, έλαβε χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο προάστιο Redfern του Σύδνεϋ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως ψυχών των ηρωικώς ολοκαυθέντων στην Ι.Μονή Αρκαδίου, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και Ιερατικώς Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού, πλαισιούμενο από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, κ. Στέφανο Τινικασβίλι.

Ο Πανοσιολογιώτατος κ. Χριστοφόρος διαβίβασε σε όλους τους παριστάμενους τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ενώ τόνισε την αξία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης, ούτως ώστε οι αγώνες των προγόνων μας υπέρ πίστεως και πατρίδος να καθίστανται οδοδείκτης για την ασφαλή πορεία των νεότερων γενεών.

Ακολούθησε η τέλεση Δοξολογίας και, κατόπιν, στο Κενοτάφιο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Κρητικής Αδελφότητας Σύδνεϋ και Νέας Νοτίου Ουαλίας, της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, και της Νεολαίας των Κρητών της Ομογένειας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ