18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Κιουτάχεια και οι Ταξιάρχες

Των Ταξιαρχών χθες!  Εόρτασαν πολλοί Ναοί. Εόρταζε και ο ομώνυμος σε ρυθμό βασιλικής Ιερός Ναός στην Κιουτάχεια της Μικράς Ασίας, στην αρχαία Φρυγία. Στη δυτική πλευρά του Ναού σώζεται το κομψό καμπαναριό.  

Πριν μερικά χρόνια, ανήμερα της πανηγύρεως του Ναού, βρέθηκα στην Κιουτάχεια, λησμονώντας ότι την ημέρα εκείνη ήταν η εορτή των Ταξιαρχών. Μόλις το συνειδητοποίησα έψαλα έμπροσθεν του ερειπωμένου Ναού με μεγάλη συγκίνηση το τροπάριο “Των ουρανίων στρατιών Αρχιστράτηγοι δυσωπούμεν υμάς ημείς οι ανάξιοι…” και, παρά την αναξιότητά μου, ελπίζω ότι εκείνη τη στιγμή ενώθηκα προσευχητικά με τις Ασώματες Δυνάμεις,  καθώς επίσης και με τον Άγιο Μηνά, ο οποίος, ως γνωστό, ασκήτεψε στο βουνό που σκεπάζει επιβλητικά την Κιουτάχεια. Συγχωρέστε μου Άγιοι Ταξιάρχες το ότι ακούσια ελησμόνησα τη μνήμη Σας! Τουλάχιστον επισκέφθηκα και δεν ελησμόνησα τον ερειπωμένο Ναό Σας! 

Οι Ταξιάρχες και ο Άγιος Μηνάς εορτάζουν τον Νοέμβριο και με την ταπεινή και ανάξια προσευχή μου εόρτασα τους Αγίους προστάτες της Κιουτάχειας. 

Παμμέγιστοι Ταξιάρχες και Άγιε μου θαυματουργέ Μηνά να σκεπάζετε την Κιουτάχεια και τον κόσμο ολόκληρο! 

Ταπεινός προσκυνητής

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ