16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο 46ο «Walkathon» του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας

Ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία-Κοινότητα Αναστάσεως του Χριστού, στο προάστιο Kogarah του Σύδνεϋ, πραγματοποίησε την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε επί τη εορτή του Αγίου Παύλου του Ομολογητού, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, και κατόπιν συμμετείχε στο 46ο «Walkathon» που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας.

Το «Walkathon» είναι μία ετήσια εκδήλωση, με κεντρική δράση την πεζοπορία, και αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη του θεάρεστου έργου που επιτελεί ο φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Ανάμεσα στο πλήθος των συμμετεχόντων στην πεζοπορία, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, κ. Άγγελος Χατζιατούρης, και ο Διευθυντής του Οργανισμού, κ. Στέλιος Μαγδαλόπουλος. Όλοι μαζί, μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, παρακολούθησαν το εορταστικό πρόγραμμα της εκδήλωσης «Walkathon», το οποίο περιλάμβανε παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια και χορούς, εδέσματα, καθώς και πολλές εκπλήξεις και δώρα για μικρούς και μεγάλους.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές και άπαντες τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, από την οποία συγκεντρώθηκε το ποσό των 72.000 δολαρίων, για την κάλυψη των αναγκών των εμπερίστατων συνανθρώπων μας που υποστηρίζονται από το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε στο εκκλησίασμα για την αξία της διατήρησης του Χριστού στο κέντρο της ζωής μας, αναλύοντας τον λόγο του Αποστόλου Παύλου: «Ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγὼ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός».

Στη συνέχεια, καλωσόρισε μετ’ εγκαρδιότητος τον π. Δαμασκηνό, μοναχό της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους και Λέκτορα του Πανεπιστημίου Eastern Finland, ο οποίος κατάγεται από την Φινλανδία, όπου ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος είχε επισκεφθεί ως Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και είχε συνεργαστεί υποδειγματικά μαζί του για ζητήματα που αφορούσαν την τοπική Εκκλησία.

Κατά παράκληση του Αρχιεπισκόπου, ο π. Δαμασκηνός ανέλυσε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, δια του οποίου ο Ευαγγελιστής Λουκάς παρουσίασε δύο θαύματα του Χριστού: την ανάσταση της κόρης του Ιαείρου και τη θεραπεία της αιμορροούσης. Απευθυνόμενος στους πιστούς, τους παρότρυνε αφενός να προσεύχονται με ισχυρή και ακλόνητη πίστη και αφετέρου να προσβλέπουν στην αιώνια ζωή, που είναι η πραγματική και ουσιαστικότερη επιβράβευση όσων πιστεύουν με όλη τους την καρδιά στον Θεό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος προσέφερε τιμητικά διπλώματα σε παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα φροντίδας προνηπίων του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, τα οποία από τη νέα χρονιά θα ξεκινήσουν τη φοίτησή τους στο Νηπιαγωγείο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ