18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κίεβο

Στις 3 Νοεμβρίου 2022, ημέρα της επίσημης επίσκεψης της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ουκρανία, η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο του Σταυροπηγίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία και Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριάρχη, Επίσκοπο Κομάνων κ. Μιχαήλ. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ουκρανία κ. Εμμανουήλ Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η κατάσταση της θρησκευτικής ζωής στην Ουκρανία στο πλαίσιο της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Πρόεδρο της Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας Ρουσλάν Στεφάντσουκ.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκέφθηκε επίσης τις περιοχές της περιοχής του Κιέβου που επλήγησαν από τους Ρώσους κατακτητές, και συγκεκριμένα την Μποροντιάνκα, την Μπούτσα και το Ιρπίν.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ