23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η “Νέα Τάξη Πραγμάτων” για ανόητους

Το παραμύθι της “νέας τάξης πραγμάτων” είναι ένα από τα εμπόδια για την λύση της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου.

Οι ΓΟΧ καταληψίες πετάνε μια κουβέντα “εμείς είμαστε εναντίον της Νέας Τάξης” και πως η αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου είναι “λαμόγια της Νέας Τάξης” και σε αυτό το σημείο τελειώνει η συζήτηση. 
 
Ας βρίζουν τον Άγιο Παΐσιο, ας βεβηλώνουν το ιερό βήμα στο καθολικό της Μονής, ας κοροϊδεύουν με ασύστολα ψέματα τον κόσμο περί δήθεν πείνας και αποκλεισμού, ενώ ταυτόχρονα βιντεοσκοπούν την ασυδοσία τους, τις βιοτεχνικές εγκαταστάσεις και τις εμπορικές τους δραστηριότητες, ας σκορπούν ένα σωρό fake news, ας βάζουν σε κίνδυνο τα κειμήλια και τα κτήρια, ας απειλούν με ανατίναξη του μοναστηριού, ας κλέβουν, ας ρημάζουν, ας διαπράττουν κάθε είδους έγκλημα και ανηθικότητα. Για πολύ κόσμο δεν πειράζουν όλα αυτά. Αρκεί που είναι ενάντια στην Νέα Τάξη. 
 
Λίγοι απατεώνες της ηγετικής ομάδας που εκμεταλλεύεται αγρίως άλλα 20-25 άτομα, αυτοί θα σώσουν το Άγιο Όρος, την Ελλάδα και το κόσμο. Πώς; Με το να μένουν ακίνητοι στην κατάληψή τους απλώς και με το να συνεχίσουν κανονικώς τις εμπορικές τους δραστηριότητες και την απάτη τους.
 
Ψάξαμε, λοιπόν, να μάθουμε τι είναι αυτή η “Νέα Τάξη” της οποία υποτίθεται είμαστε “τσιράκια”, “λαμόγια”, “έμμισθοι υπάλληλοι” κτλ.
 
Στην επιστήμη της γεωπολιτικής “τάξη πραγμάτων” ονομάζεται ο συσχετισμός των δυνάμεων (κρατών) στο διεθνές γίγνεσθαι. Κάθε φορά που αυτή η τάξη αλλάζει, υπάρχει μια νέα τάξη πραγμάτων, όπως θα λέγαμε υπάρχει μια νέα κατάσταση.
 
Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος απέκτησε τον έλεγχο της εγγύς και μέσης ανατολής, για παράδειγμα, δημιουργήθηκε μια νέα τάξη πραγμάτων ή αλλιώς new world order, νέα τάξη στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Όταν εξαπλώθηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δημιουργήθηκε άλλη μια νέα τάξη πραγμάτων. Όταν πριν 200 χρόνια διαλύονταν οι μεγάλες αυτοκρατορίες και δημιουργήθηκαν νέα εθνικά κράτη στην Βαλκανική, όπως και η Ελλάδα, δημιουργήθηκε και πάλι μια νέα τάξη πραγμάτων.
 
Όταν έπεσε η Σοβιετική Ένωση στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για την νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώθηκε μετά την αυτοδιάλυση του Ανατολικού Μπλοκ. Δηλαδή, για μια ακόμη φορά στην ιστορία δημιουργήθηκε μια νέα τάξη πραγμάτων.
 
Το “βαθύ” ρωσικό κράτος των μυστικών υπηρεσιών “πήρε βαρέως” την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και ξεκίνησε ήδη από τότε την εφαρμογή σχεδίων για ανάκαμψη της παγκόσμιας ρωσικής ισχύος. Καθώς το ρωσικό κράτος προσπαθούσε να σταθεί ξανά στα πόδια του και ήθελε κάποια χρόνια για να ετοιμαστεί για πραγματικό πόλεμο, έβαλε σε εφαρμογή από τότε σχέδιο προπαγάνδας. Το πιο φθηνό όπλο είναι η προπαγάνδα. Πόλεμος στα μυαλά και τις ψυχές των ανθρώπων. Με πληρωμή ελάχιστων ατόμων-προπαγανδιστών και πολιτικών σε κάθε κράτος και με την χρησιμοποίηση πολλών δωρεάν “χρήσιμων ηλιθίων” ακόλουθών τους, κατάφερε να δημιουργήσει στα περισσότερα δυτικά κράτη και στο δικό μας, στρατούς προδοτών της χώρας τους. Είναι αυτοί που έχουν κεντρικό σύνθημα την ανωτερότητα της δικής τους χώρας έναντι κάθε άλλης.
 
Όταν εδώ στην Ελλάδα οι μαθητές στα σχολεία διδάσκονταν να γράφουν κονσερβοποιημένες εκθέσεις στο λύκειο για δυτική καταναλωτική κοινωνία και κατά πόσο η πολιτιστική επιρροή της Δύσης επηρεάζει την χώρα μας κτλ, ταυτόχρονα λάμβανε για μια 30ετία ένα αόρατο και αριστοτεχνικό “πνευματικό μάρκετινγκ” από πλευράς Ρωσίας. Για πολλά χρόνια ακόμα και τώρα κληρικοί ξέχασαν το Ευαγγέλιο και μιλούν με φόβο και τρόμο για την “νέα τάξη πραγμάτων” και την “παγκοσμιοποίηση”.
 
Η διανομή της προπαγάνδας γινόταν με τέτοιο τρόπο, ώστε να περνάει κάτω από τα ραντάρ. Από την μια αυτά που λέγονταν ήταν εξωφρενικά, από την άλλη διαχέονταν από φαιδρά άτομα. Έτσι κανείς δεν τους έπαιρνε στα σοβαρά. Αφέθηκαν χωρίς ουσιαστική απάντηση. Έτσι γαλουχήθηκε μια ολόκληρη γενιά νεογενίτσαρων έτοιμη να καταστρέψει την πατρίδα τους για χάρη της Ρωσίας. Έχουν δίκιο οι Ρώσοι να μιλάνε για “διεφθαρμένη δύση”. Το γνωρίζουν καλά διότι προφανώς οι ίδιοι έχουν διαφθείρει κάποιους πολιτικούς και δημοσιογράφους στα δυτικά κράτη αμείβοντάς τους.
 
Σύμφωνα με το παραμύθι της “νέας τάξης πραγμάτων” λοιπόν, αυτή ενσωματώνει κάθε κακό πάνω στη γη, είναι ό,τι χειρότερο συνέβη ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, είναι μια παγκόσμια αόρατη συνομωσία που πηγάζει από την Δύση, είναι μια σατανική κατάσταση που θα καταδυναστεύσει όλους τους ανθρώπους, θα κάνει μια παγκόσμια κυβέρνηση και θα κυβερνήσει ο Αντίχριστος. Όλα αυτά θα γίνουν, σύμφωνα με το παραμύθι, αν η Δύση κυριαρχεί, ενώ αν κυριαρχεί η Ρωσία, η Κίνα κτλ., τότε ουδέν πρόβλημα!
 
Την στιγμή που οι συμμαχίες στην Δύση και η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζουν σημάδια κλυδωνισμού και διάλυσης, υπό τις ευλογίες των ρωσοκινούμενων εθνικιστών σε κάθε κράτος, την στιγμή που οδηγούμαστε σε ατραπούς παγκοσμίου πολέμου, και πλέον υπάρχει διαδικασία αποπαγκοσμιοποίησης με το κλείσιμο συνόρων και την ελάτωση του εμπορίου και την ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων, κάποιοι ανόητοι πιστεύουν ακόμα πως θα γίνει παγκόσμια κυβέρνηση από την “νέα τάξη πραγμάτων”.

Την στιγμή που ήδη υπάρχει μια σχεδόν τέλεια ηλεκτρονική δικτατορία απόλυτου ελέγχου από τεχνητή νοημοσύνη στην Κίνα, όπου δεν μπορείς ούτε να ταξιδέψεις με τραίνο αν δεν έχει καλό σκορ στο “σύστημα κοινωνικής πίστωσης”, οι ανόητοι ακόμα μιλάνε για “δικτατορία αντιχρίστου” που θα φέρει η “νέα τάξη”.
 
Την στιγμή που η ρωσική ηγεσία μιλά για την δική της ρωσοκινεζική “νέα τάξη πραγμάτων”, οι ανόητοι ακόμα πιστεύουν πως υπάρχει μόνο μια τάξη πραγμάτων.
 
Οι Ρώσοι δούλεψαν 30 χρόνια με αυτό το παραμύθι. Τώρα ήρθε ο καιρός να θερίσουν τους καρπούς. Και θα το καταφέρουν όσο οι ανόητοι με την θέλησή τους κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους στην πραγματικότητα και όσο πιστεύουν στην “αντινεοταξικότητα” ως την νέα τους θρησκεία. Τα όρια της εμπάθειας με την ανοησία είναι δυσδιάκριτα.
 
Θα αναρωτηθείτε τι αποδείξεις έχουμε για όλα τα παραπάνω. Μα οι ενδείξεις είναι τόσες πολλές και τόσο ξεκάθαρες που θα έπρεπε να είμασταν εντελώς τυφλοί για να μην βλέπουμε “τα σημεία των καιρών”. Οι ίδιοι οι Ρώσοι πλέον μιλάνε απροκάλυπτα για αυτές τις θεωρίες. Τις αναπαράγει πλέον ανοικτά η ανώτερη πολιτική και θρησκευτική εξουσία της Ρωσίας και ο “πνευματικός της κόσμος” (Ντούγκιν κτλ) σε διάφορες δημόσιες συναντήσεις και συνόδους.

Μιλάνε ανοικτά πλέον για “αποσατανικοποίηση” της Δύσης, για Αντίχριστο κτλ., θα παίξουν, λένε, τον ρόλο του αρχάγγελου Μιχαήλ και θα μας ρίξουν πυρηνικά να μας κάψουν ως άλλοι “τιμωροί θεοί”. Όταν οι ίδιοι αποκαλύπτονται αναμασώντας αυτά που διέδιδαν τόσα χρόνια υπογείως, τι χρειάζονται πλέον οι μάρτυρες; Οι διαδρομές του χρήματος ίσως αποκαλυφθούν στο μέλλον με την πτώση του καθεστώτος. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ρώσοι παίζουν τέτοια παιχνίδια. Τα λεγόμενα “πρωτόκολλα των σοφών της Σιών” προέρχονται από την μυστική αστυνομία των Τσάρων. Κλασική συνταγή. “Φωνάζει ο κλέφτης”. Ο εγκληματίας κατευθύνει προς άλλη κατεύθυνση τα βλέμματα των ανόητων, ώστε να εγκληματήσει ο ίδιος.

Από πνευματικής άποψης οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν τις καταστάσεις που διαμορφώνονται σε μια φιλελεύθερη πλουραλιστική κοινωνία, την ελευθερία έκφρασης και την αυτοδιάθεση. Εκμεταλλεύονται την επικράτηση της άκρατης σαρκολατρείας και ηδονοθηρίας που επικρατεί στο σύγχρονο κόσμο, για να αυτοπαρουσιαστούν ως δήθεν υπερασπιστές της “παραδοσιακής οικογένειας”. Πως θα την υπερασπιστούν; Φονεύοντας με πυρηνικά όλους τους άλλους. Ξεχνούν όμως οι δήθεν “πιστοί”, πως ο Κύριος την μετανοημένη πόρνη δέχθηκε, τους δε Φαρισαίους κατακεραύνωσε. Και πως “oι δε τελώναι και αι πόρναι προάγουσιν υμάς εις την βασιλείαν του Θεού”.

αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ