15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έναρξη κατηχητικού έργου στην Μητρόπολη Δέρκων

«Ἐξῆλθεν ὁ σπείρων τοῦ σπεῖραι τὸν σπόρον αὐτοῦ» (Λουκ. 8,5).

Με μεγάλη χαρά και υπό τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου ξεκίνησε και εφέτος (Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022) το κατηχητικό σχολείο της Μητροπόλεως Δέρκων. Με την συμμετοχή πολλών παιδιών τελέσθηκε ο Αγιασμός υπό του Σεβασμιωτάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου της Κοινότητος Μακροχωρίου, όπου και θα στεγάζεται το κατηχητικό σχολείο και στην συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα στην αίθουσα τελετών από του γονείς και την Κοινότητα.

Κατά την διάρκεια της έναρξης του κατηχητικού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών απηύθυνε πατρικό χαιρετισμό και στην συνέχεια μοίρασε δώρα προς όλα τα παιδιά. Στο τέλος, όλοι ευχήθηκαν με το έθιμο της κοπής της τούρτας στον μικρό Απόστολο, υιό του Ιερολ. Διακόνου κ. Δανιήλ Ζαφείρη και της Ευσταθίας Μανιά, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την γέννησή του.

Το φετινό πρόγραμμα κατά την διάρκεια των εβδομαδιαίων συναντήσεων πέρα από τις συζητήσεις περί της πίστεως και της παραδόσεως περιλαμβάνει δημιουργικές κατασκευές, θεατρικές παραστάσεις για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, εκδρομές κα.

Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε κατά την περσινή περίοδο και συνεχίζει και εφέτος με υπεύθυνο τον Ιερολ. Διάκονο κ. Δανιήλ Ζαφείρη και κατηχήτριες τις Ελλογιμ. κες Ευσταθία Μανιά και Αybüke Erduran. Στο προσεχές διάστημα θα δημιουργηθεί και τμήμα Νεανικών συναντήσεων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ