18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εκλογές στις Κοινότητες της Πόλης στο τέλος του χρόνου

Κοινότητα Νεοχωρίου

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ιδρυμάτων μας εγκρίνονται από τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων (ΓΔΒ) κάθε 4 έτη σύμφωνα με τον Νόμο περί Ευαγών Ιδρυμάτων και κατόπιν εκλογών, που διεξάγονται βάσει εγκεκριμένου κανονιστικού πλαισίου.

Ο ισχύων εκλογικός κανονισμός ακυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013. Απόρροια τούτου ήταν η αναβολή των εκλογών και η παράταση της θητείας των προσώπων που ασκούν διοίκηση.

Με τη δημοσίευση του νέου εκλογικού Κανονισμού Κοινοτικών Ιδρυμάτων τον Ιούνιο του 2022, ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για την οριστικοποίηση της τελικής του μορφής στις οποίες συμμετείχε η Κοινότητα Νεοχωρίου, μαζί με τις υπόλοιπες Κοινότητες Βοσπόρου, υπό την αιγίδα και τον συντονισμό του ΣΥΡΚΙ.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ύστερα από πρόσκληση του Εκπροσώπου Κοινοτικών Ιδρυμάτων, της ΓΔΒ και του Υπουργείου Εσωτερικών, εκθέσαμε το πληθυσμιακό πρόβλημα που μας ταλανίζει και είναι σε αναντιστοιχία με τον μεγάλο αριθμό των βακουφίων μας. Προσπαθήσαμε να προσπελάσουμε τους σκοπέλους που συναντήσαμε και λάβαμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μην διαταραχθεί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Οι εν λόγω εκλογές θα διεξαχθούν προς το τέλος του τρέχοντος έτους και τα νέα μας Διοικητικά Συμβούλια θα αναλάβουν καθήκοντα.

Vakıflarımızın Yönetim Kurulları Vakıflar Kanunu gereği 4 yılda bir VGM’nin yayınlamış olduğu Seçim Yönetmeliği çerçevesinde seçim yapmak zorundadırlar. Yürürlükteki seçim yönetmeliği Ocak 2013’te iptal edildiğinden seçimler yenilenememiş ve görevdeki kurullar görevlerine devam etmiştir.

Haziran 2022’de Cemaat Vakıflarının yeni seçim Yönetmeliğinin yayınlanmasıyla Vakıflarımız seçim sürecine girmiş oldu.

O tarihten bugüne Yeniköy ve Boğaziçi semtleri Vakıfları arasında yapılan istişarelere, Rum Cemaat Vakıfları Derneğimizin (Rumvader) merkezinde geliştirilen koordinasyon çalışmalarına, Cemaat Vakıfları Temsilciliği, VGM ve İçişleri Bakanlığının daveti ile yapılan toplantılara katılım sağlayarak toplumumuzu meşgul eden nüfus sıkıntısı ve vakıf sayısının fazla olması ile uygulamada karşılaştığımız sorunlara çözüm yaratmaya, ayrıca yönetmelik şartları gereği takip edilmesi gereken sürecin aksamaması için gerekli olan girişimlerde bulunmaya çalışılmaktadır.

Söz konusu seçimler bu yılın sonuna doğru yapılacak ve yeni Yönetim Kurullarımız göreve gelecektir.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ