17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χοροστασία του Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ σε διορθόδοξη Λειτουργία στην Καρλσρούη

Ο Σεβ. Μητροπολπίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην 11η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Καρλσρούη της Γερμανίας, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 4 Σεπτεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Καρλσρούη.

Οι ύμνοι εψάλησαν σε διάφορες γλώσσες των ορθοδόξων αποστολών που συμμετέχουν στην Συνέλευση, όπως ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ρουμανικά, γερμανικά, ουκρανικά, αραβικά, φιλανδικά, αφρικανικά.

Συμπροσευχόμενοι ήταν ο ο Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ,, ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας και πολλοί πιστοί.

Επίσης, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, μαζί με τον βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου κ. Ion Vulpescu, και τον βουλευτή της Κυπριακής Βουλής κ. Μαρίνο Μουσιούτα, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Στουτγάρδη κ. Συμεών Λιναρδάκη.

Ο Έλληνας βουλευτής με τον βουλευτή της Κυπριακής Βουλής κ. Μαρίνο Μουσιούτα προσέφεραν στον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, αναμνηστικό με κλάδο ελαίας, σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης, για τις προσπάθειες που το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταβάλλει διαχρονικά για την ενότητα των Ορθοδόξων στον διαθρησκειακό διάλογο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ