16.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (30-31 Αυγούστου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου

Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση (31 Αυγούστου):

Διαδοχικά τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες του Θρόνου, Κρήτης κ. Ευγένιο, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο, Ν. Ζηλανδίας κ. Μύρωνα, και Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίωνα.

Τον Εντιμολ. Άρχοντα Έξαρχο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, Πρόεδρο της Αδελφότητος Οφφικιαλίων “Παναγία η Παμμακάριστος” και Πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, με την σύζυγό του Ευγεν. κ. Μαρίνα, καθώς, επίσης, τον Εντιμολ. κ. Γεώργιο Πενέλη, Ομοτιμ. Καθηγητή του Α.Θ.Π., με την σύζυγό του Ευγεν. κ. Παρασκευή, και τον υιόν τους Δρα. Γρηγόριο Πενέλη, και τις Ευγεν. κυρίες Μαρία-Φανή Τσιγγάκου, ιστορικό τέχνης, και Αγγελική Καφετζή.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε (30 Αυγούστου):

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Καθηγητή Πανεπιστημίου.

Τον Πανοσιολ. Δευτερεύοντα κ. Αλέξανδρο, Βιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τα ονομαστήριά του.

Την Ευγεν. κ. Δήμητρα Μιχοπούλου, από το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιο στη δεξίωση που παρέθεσε ο Νομάρχης της Πόλεως, την παραμονή της επετείου της 30ης Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ