18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπογραφή Συνοδικής Πράξεως Αγιοκατατάξης και Πατριαρχική χοροστασία στο Βαλουκλή

Σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι Συνοδικοί Αρχιερείς, σε ειδική τελετή, υπέγραψαν τη συνοδική πράξη αγιοκατάταξης των νέων Αγίων: Ευμενίου Σαριδάκη, Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη και Ανανίου Επισκόπου Λακεδαιμονίας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από την Πόλη και την Ελλάδα (Κρήτη, Φθιώτιδα, Μεσσηνία, Λακωνία κ.α).

Οι τοπικές αρχές ευχαρίστησαν τον Πατριάρχη για την κατάταξη και των δικών τους Αγίων στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Παρόντες πολλοί ιεράρχες του Θρόνου και ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Φθιώτιδος Συμεών.

Ακολούθως, ο Πατριάρχης χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό της εορτής της Ινδίκτου, στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή και χειροθέτησε νέο οφφικιάλιο της Μ.τ.Χ.Ε.

Την Κωνσταντινούπολη επισκέπτεται και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της ρωμαίικης κοινότητας της Κωνσταντινούπολης. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα, τις αγωνίες που αντιμετωπίζουν αλλά και την βούλησή τους να κρατήσουν ζωντανή τη μαρτυρία τους στην σύγχρονη Πόλη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ