22 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (26-28 Αυγούστου 2022)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ακροάσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε:

Tον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος επέστρεψε από εκκλησιαστική αποστολή στο Βατικανό και Τον ενημέρωσε για τη συνάντηση και τις συνομιλίες που είχε με την Α. Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, με συγγενείς του, από την Αυστραλία.

Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, με τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο του Σεβασμιωτάτου κ. Αθηναγόρα Καρακωνσταντάκη και τον Εντιμ. κ. Ιορδάνη Βελλή, από την Αυστραλία.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Jofelta, Ηγούμενο της Ι. Μονής Radu–Voda, με τον αδελφό της Μονής Οσιωτ. Ιερομόναχο κ. Χρύσανθο Bache, τον Ελλογιμ. Καθηγητή Πατρολογίας κ. IonMarian Croiteru, και τον Εντιμ. κ. Marian Marin, δόκιμο της Μονής, από το Βουκουρέστι. 

Τον Οσιωτ. Σύγκελλο κ. Άνθιμο Ηλιάδη, κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Δέρκων, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του.

Τον Οσιολ. Ιερομόναχο κ. Βασίλειο Γαβρίλοβιτς, κληρικό της παρουσίας του Πατριαρχείου Σερβίας εν Η.Π.Α.

Τον Eντιμ. κ. Ümit Vural, Πρόεδρο του Ισλαμικού Οργανισμού IGGÖ, που εκπροσωπεί τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Αυστρία, με συνεργάτες του, από την Βιέννη.

Την Ευγεν. κ. Εβελίνα Γιαουλαβιτσιένε-Κουγιουμτσίδου, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων της Λιθουανίας “Πατρίδα”, με τον Εντιμ. κ. Χαράλαμπο Ευθυμίου, μέλος του Συλλόγου, από το Βίλνιους.

Τον Ελλογιμ. Δρα Charles Ajalat, Δικηγόρο, από τις Η.Π.Α.

Εκπροσωπήσεις

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε:

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, κατά την εξόδιο Ακολουθία της αειμνήστου Παρασκευής Στεργίου, μητέρας του Σεβ. Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου, η οποία τελέστηκε από τον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Μεγάρων, την Παρασκευή, 26 Αυγούστου.

Από τον Πανοσιολ. Μ. Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο, κατά την εξόδιο Ακολουθία της αειμνήστου Αναστασίας Καγιαέρ, η οποία τελέστηκε από τον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Ταταούλων, την Παρασκευή, 26 Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ