17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πατριαρχική Χοροστασία απόψε στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου

Φως Φαναρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χοροστάτησε απόψε, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, στον Εσπερινό της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον ομώνυμο ναό στο χωριό του, στους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου.

Ο Πατριάρχης στην ομιλία του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο φετινό προσκύνημά του και την Θεία Λειτουργία στην Παναγία τη Σουμελά, καθώς και στην επίσκεψή του στην Αργυρούπολη του Πόντου.

Ο Πατριάρχης έκανε αναφορά και στην αντικανονική εισβολή της Ρωσικής Εκκλησίας στο παλαίφαιτο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που θα γραφτεί “με μελανά χρώματα” στην ιστορία, όπως είπε.

Επίσης, ο Πατριάρχης ενημέρωσε τους πιστούς ότι δεν δόθηκε η σχετική άδεια από τις τουρκικές αρχές για την τέλεση Θείας Λειτουργίας φέτος στην Παναγία της Φανερωμένης Κυζίκου κι έτσι θα βρίσκεται στο χωριό του για την πανήγυρι της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σημείωσε, επίσης, ότι δεν δόθηκε άδεια τα δύο τελευταία χρόνια και για την καθιερωμένη επίσκεψή του στην Καππαδοκία.

Στον Εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ