16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η γιορτή της Μεταμορφώσεως στην Πρώτη και με το Ιουλιανό Ημερολόγιο

Εορτάστηκε και κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην φερώνυμη Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή στην κορυφή του λόφου της Πρώτης των Πριγκηποννήσων, για τον εκκλησιασμό κυρίως των φιλοξενουμένων, κατά τις ημέρες αυτές, στις εγκαταστάσεις της εκεί στεγαζομένης Παιδοπόλεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παιδιών της Ιεράς Μητροπόλεως Προύσης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τα παιδιά έκαναν πρωτότυπες αθλητικές επιδείξεις και παρουσίασαν ψυχαγωγικό πρόγραμμα, στα πλαίσια αποχαιρετιστήριας γιορτής εν όψει της ολοκληρώσεως της κατασκηνωτικής περιόδου τους, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τις ευγνώμονες ευχαριστίες τους προς την Α.Θ.Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ για την αγάπη, την στοργή και την θαλπωρή της Μητρός Εκκλησίας προς όλα ανεξαιρέτως τα τέκνα αυτής, καθώς και, ειδικώτερα, για την αγάπη με την οποία προσεύχεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την κατάπαυση του πολέμου κατά της Ουκρανίας και την επικράτηση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε, ως ιερέας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, ενώ διηκόνησε για πρώτη φορά μετά την χειροτονία του ο Ιερολογ. Διάκονος κ. Επιφάνιος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ