16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εξήντα ένα χρόνια ιερωσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχου

Ήταν Κυριακή 13 Αυγούστου 1961 όταν ο μόλις 21 ετών Δημήτριος, το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά του Χρήστου και της Μερόπης Αρχοντώνη, λάμβανε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης αυτόν του διακόνου, στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην γενέτειρά του την Ίμβρο, δια χειρών του Γέροντά του Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Μελίτωνος Χατζή.

Κατά την χειροτονία ονομάστηκε Βαρθολομαίος προς τιμή του Ιμβρίου Βαρθολομαίου του Κουτλουμουσιανού, ο οποίος υπήρξε σπουδαία εκκλησιαστική προσωπικότητα, διορθωτής και εκδότης των Μηναίων και άλλων λειτουργικών βιβλίων. Φέτος η Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου γιορτάζει την επέτειο των 250 χρόνων από τη γέννηση του Διδασκάλου αυτού του Γένους.

Σήμερα συμπληρώνονται εξήντα ένα χρόνια από την εις διάκονον χειροτονία του σημερινού Οικουμενικού Πατριάρχου. Θυμόμαστε αυτή την ημέρα με μία αναμνηστική φωτογραφία, από το προσωπικό Αρχείο του Παναγιωτάτου: Με τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Μελίτωνα, με κληρικούς και κατοίκους της Ίμβρου μπροστά στη Μητρόπολη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ